14 bin 549 metre kare alan üzerine kurulan tesisin 4 bin 750 metre kare depo alanı bulunuyor. Toplam saklama kapasitesi 5 bin ton olan Bölge’nin en büyük meyve sebze işleme ve soğuk hava deposu tesisi, tamamlanmasıyla bölgenin örnek soğuk hava deposu tesisi olacak. Ticaret üssü olacak ve çiftçilerin yüzünü güldürecek olan Soğuk hava deposu, Bayramiç'in ve bölge çiftçisinin emeğine değer katacak.
 
Soğuk hava deposunun Bayramiç'e istihdam, ekonomik güç ve prestij kazandıracağını dile getiren Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, tesisin yapımında sona yaklaştıklarını ve açılışına hazırlandıklarını ve bu büyük projeyi hayata geçirmekten dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.
 
Başkan Arslan, “Tarımda çok önemli bir ürün çeşitliliğimiz var ve coğrafi konumu nedeniyle Bayramiç'in bu projeyi çok önceden hak ettiğini düşünüyorum. 7 milyon liralık ve 5000 tonluk bu büyük yatırımlı projeyi tamamlamak bizim için gurur verici. Bayramiç’imizin önemli gelir kapısı olan tarım sektörünü bu projeyle birlikte daha da değerli hale getirmiş olacağız. Bayramiç Elmasının depolanması konusunda üreticilerimiz büyük sıkıntı yaşamaktaydı. Projemiz hayata geçtiğinde hem bu sıkıntıları gidermiş olacağız hem de üreticilerimizin ürünleri daha da değerlenmiş ve ilçe ekonomisine önemli katkıda bulunmuş olacaktır, şimdiden tüm üreticilerimize ve Bayramiç’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi