Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kongresi’nde gerçekleşen seçim sonrası yeni il başkanı olarak seçilen Metin Ümit Ural ve yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçe başkanlığını ziyaret etti.
 
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ve yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ı ziyaret ederek, göreve başladıklarını duyurdu. Ziyaretten dolayı mutluluklarını dile getiren Uyanık, yaptığı konuşmada, “Yeni yönetiminiz hayırlı olsun. 37. Kongre dönemini de tamamlayarak partimizde bize verilen görevi yapmaya başladık. Merkez ilçe yönetimi ve il yönetimi olarak partimizi aldığımız yerden daha iyi noktalara taşıyacağımıza inanıyoruz. Yeni dönem tecrübe ile enerji ile geleceğe yönelik umudumuzu daha da büyütüyoruz. Sizin şahsınızda tüm Cumhuriyet Halk Partisi il yönetimine de ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum“ ifadelerini kullandı.
 
‘HEDEF İKTİDAR’
Uyanık, konuşmasının ardından İl Başkanı Ural’a, üzerinde ‘Hedef İktidar’ yazan ve mazbatayı alırken çekilmiş fotoğrafının basılı olduğu plaketi takdim etti. Ural, plaketi alarak, “Bu plakette il başkanlığı mazbatasının ne kadar zor alındığının da ifade ediyor. Çünkü mazbata alımı öncesinde bir bekleme süreci yaşamıştık. Ama sonuçta hakkımız olanı aldık. Plaketin üzerinde çok güzel de bir yazı var, ‘Hedef İktidar’ . İki gün önce Ankara’daydım.  Ankara’ da 37. Kurultayımızın sloganı da belirlenmişti.  Kurultay sloganımızla plaketin başlığı çakışmış durumda. Benim için çok çok önemli bir plaket “ diyerek, ziyaretle ilgili konuşmasına başladı.
 
“GEÇTİĞİMİZ SÜREÇLERİN BİLİNMESİ GEREKİYOR”
Başkan Ural, “Bu süreçleri epey zorlu atlattık. Kongreler sürecinde önce merkez ilçe kongremizin tarihinin belirlenememesi ve daha sonradan kongre tarihinin verilmesi, bu süreçler yaşanırken Çanakkale de il kongresi ile ilgili bir olmuş, birlik olmuş arkadaşlarımızın ben değil, biz diyenlerin yürüyüşü ve çalışmaları başlamıştı. Ben merkez ilçe üyesiyim. Ayrıca bir merkez ilçe üyesi olarak burada bulunmaktan, bir merkez ilçe üyesi olarak il başkanlığı koltuğunda oturmaktan, onur ve gurur duyuyorum. Geçtiğimiz süreçlerin bilinmesi gerekiyor. Benim il başkanlığı adaylığım bir havuz ile ortaya çıktı. Bu nedir, nasıl bir oluşum? Doğrudan demokrasiye inanan arkadaşlarımız bir araya geldiler ve artık doğrudan demokrasi mücadelesi verecek, partimizi Türkiye’ de iktidara taşıyacak bir oluşumun, bir yapılanmanın gerektiğini, bunun da Cumhuriyet Halk Partinin tabanından başlayarak, yukarıya kadar intikal etmesini isteyen bir oluşum. Bu oluşumda ilkeleri olan bir siyaset, hedefleri olan bir siyaset anlayışı kabul edildi. Bu oluşumun içerisinde ilkesiz siyasete de yer verilmeyeceği sözü herkes tarafından verildi. Sürecin devamında il başkanlığı adaylığı ile ilgili çeşitli arkadaşlarımızın isimleri geçti. Aralarında benim de ismimin bulunduğu dört aday adayının ortaya çıkmasından sonra yapılan inceleme ve araştırmaların ardından il başkan adaylığı için benim ismin onaylandı. Bu durum bana tebliğ edildiğinde,  bunun bir görev olduğunu ve bu görevi seve seve üstleneceğimi ifade ettim. Bundan sonraki süreçte artık seçim süreci başlamış oldu” diyerek adaylık sürecini kamuoyu ile paylaştı.
 
“DÖRT MİLLETVEKİLİNİ DE CUMHURİYET HALK PARTİSİNE KAZANDIRMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”
“Seçim süreci de zor bir süreç oldu” diyen Ural, “ Seçimlere çok kısa bir süre vardı. Üç haftalık bir süreçte, tüm ilçeleri dolaşıp kendimizi ve hedeflerimizi anlatıp nasıl bir yola çıktığımızı anlatmamız gerekiyordu. Bu 4x4 bayrak yarışı idi. Bu bayrak yarışının bir etabında biz bayrağı taşımaya taliptik. Biz bu kısa süreçte hedeflerimizi ilkelerimizi anlatmaya çalıştık. Tabi bu süreçte birde karşımızda rakibimiz vardı ve rakibimizin avantajları da çoktu. Kendilerinin yeni bir CHP il binası kazandırılması ile ilgili projeyi tamamlamış ve genel merkezimizin katkısı ile bu yeni il binasının tapusunu almışlardı. Bu durum tabi ki rakibimize avantaj sağlamıştı. Ama biz hiçbir zaman ilkelerimizden, hedeflerimizden, doğruluğumuzdan,  dürüstlüğümüzden hiç ödün vermedik ve sonuna kadar mücadele ettik. Kongremiz sonrasında 4 oy farkı ile kazanmış olmamızın da onur ve gururunu hep taşıyacağız.  Seçimleri 4 oyla kazandık. Dört rakamı bizim için çok önemli.  Çanakkale’nin dört milletvekili var. Dört milletvekilini de Cumhuriyet Halk Partisine kazandırmak en büyük hedefimizdir. Bu süreçte özellikle merkez ilçedeki arkadaşlarımız çok hedef harcadılar. Doğrudan Demokrasi Hareketinin adayının çıkış noktası, merkez ilçe ile başlamıştır. Dolayısı ile merkez ilçede emek veren, mücadele eden tüm arkadaşlarıma Merkez İlçe Başkanı nezdinde hepsine çok çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
Sevi Gözay UĞURLU