Ak Partili ve CHP’li vekiller Meclis’te yumruk yumruğa kavga etti. Çanakkale Milletvekilleri kavgayı yatıştırmak için çaba sarf etti.
 
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakarete varan sözlerine tepki gösteren Ak Partili vekiller ile CHP’li vekillerin yumruklu kavgasına yaralananlar oldu. Meclis Başkanvekili Sadi Bilgiç’in oturuma ara vermesi gerilimi yatıştırmadı. CHP’liler Özkoç’u arka sıraya götürürken, kavga uzun süre devam etti. Bazı parti yöneticileri ve idare amirlerinin de araya girmesiyle gruplar ayrıldı. Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, masanın üstüne çıkarak partilileri yatıştırmaya çalıştı. Aynı şekilde CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’da kavganın başladığı andan itibaren araya girerek milletvekillerini ayırmaya çalıştı. Daha sonra devam eden oturumda kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin sağduyu mesajları içeren konuşmalar yaptı. Meclis’teki kavga Türkiye’nin gündemine oturdu.
 
Meclis’teki kavgada partilileri yatıştırmak için çaba sarf eden ve masanın üzerine çıkan Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik ağır sözler sarf eden CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’u twitterdan attığı mesajlarla eleştirdi. CHP’li Özkoç’un basın toplantısının videosunu paylaşan Turan ilk olarak, “Bu mu üslup, biz de mi tekrar edelim? Türkiye düşmanlarının yanında yer alan, katil Esed'in sözcülüğünü yapan ve askerleri askerlerimizi koruyor diyen, YPG'nin komşumuz olmasını isteyen, FETÖ'nün diliyle konuşan, terörle aralarına mesafe koyamayanlarla ittifakını gizleyenler;...'dır.” tweetini attı.
 
Ak Partili Turan daha sonra; “CHP; Türkiye’yi zayıflatmak isteyen lobilerin, sinsi Esed destekçilerinin, terör yandaşlarının ve ülkemizi karıştırmak isteyenlerin ‘mayın eşekliğini’ yapmaktadır. AK Parti grubu olarak bu ahlaksız sözleri söyleyen hakkında hukuk düzeni içerisinde kendisinden mutlaka hesap soracağız!” şeklindeki tweetiyle CHP’li Özkoç’a tepkisini gösterdi.
 
Turan bir süre sonra da; “Engin Özkoç tavrı, gizli ajandalarına hizmet eden, zamanlaması manidar önemli bir adım! Net provokasyon! Küfür dolu sözde basın toplantısı ardından teamüle aykırı olarak, o gerginliğe ve kalp pili vb. sağlık sorunlarına rağmen, Milletvekili konuşması gerekirken grup önerisi hakkında kendisi konuşuyor. Ülkeyi neden germek istediklerini, o gerilme sonrası ne beklediklerini, kime hizmet ettiklerini iyi biliyoruz. Biz bize düşeni yaparız, hak edene hak ettiği gibi cevap veririz! Fakat ülkesini seven, bu planlı ve kirli süreci onaylamayan CHP’liler nerede Allah aşkına? Bozun bu oyunu!” tweetini paylaştı.
 
Ersan KÜÇÜKKURU