İdlb’teki hain saldırı sonucu şehit düşen askerlerimiz Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde sessiz yürüyüşle anıldı.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in çağrısıyla özel gündemle toplanan Gökçeada Belediye Meclisinde, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi partilerin katkısı ile alınan karar gereği İdlib şehitlerine saygı için sessiz yürüyüş gerçekleştirildi.

Gökçeada Atatürk Anadolu Lisesi önünde toplanan ilçe sakinleri, ellerinde bayraklar ile yürüyerek şehit askerleri andı. Belediyenin dağıttığı bayrakları İş yerlerine asan ve şehitler için saygılarını gösteren Gökçeadalılar ‘birlik olma zamanı’ diyerek akşam da şehitler için yürüyüş yaptı.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk büstü önünde tamamlanan yürüyüş sonrasında tüm belediye meclisi üyelerinin altında imzası bulunan bildiriyi okudu. Katılımlarından dolayı tüm Gökçeadalılara tek ses ve yürek oldukları için teşekkür eden Başkan Çetin’in okuduğu bildiride; “Suriye İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait konvoya yapılan hain saldırıda 34 kahraman evladımız şehit edilmiş, 32 evladımız yaralanmıştır. Acımız büyüktür. Milletimizin başı sağ olsun. Bu alçak ve menfur saldırıyı, Gökçeada Belediye Meclisi’nde imzası bulunan parti grupları olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Askerlerimize yapılan saldırılara mukabele hakkımız mahfuz kalmak kaydıyla, bölgede yaşanan insani dramlara mani olmak için uluslararası hukukun desteklediği biçimde çözümün siyasi yöntemlerle olması gerektiğini ifade ediyoruz. Kahraman Türk ordusunun, kendisine verilen görevleri her zaman olduğu gibi bundan sonra da üstün başarıyla gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır. Gökçeada Belediye Meclisi olarak, yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, Türk Silahlı Kuvvetlerimize baş sağlığı ve sabır dileriz. Bahar Kalkanı Harekâtında, Devletimizin ve Şanlı Ordumuzun yanında olduğumuzu aziz milletimize ve dünya kamuoyuna bir kez daha bildiririz” ifadeleri yer aldı.

İdlib şehitlerine saygı için bir araya gelen adalılar sessiz yürüyüş yaptıktan sonra, meydanda şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu alanda dua ederek karanfil bıraktılar.


Kaynak: Haber Merkezi