Kepez Belediyesi ve Kepez Kent Konseyi’nin düzenlemiş olduğu anma etkinliği birçok vatandaşın katılımı ile Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Programda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından vatandaşlar Atatürk büstüne elinde bulunan karanfilleri bıraktı.
 
Kepez Kent Konseyi Başkanı Osman Sönmez, yaptığı konuşmada Türk ordusunun arkasında olduklarını belirterek, “Geçen hafta elim bir olayla karşı karşıya kaldık. Ülkemiz beş cephede birden savaşmaktadır. Libya, Doğu Akdeniz, Suriye, Irak… Bu ülke tarih boyunca 139 devlet kurmuştur. Son devlet Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. Devletimizi yıkmak isteyen iç ve dış güçler, var güçleri ile çalışmaktadırlar. Bu bize şunu göstermektedir; yıkılmadık, ayaktayız. Hepimiz bir ve beraber olarak bu milletin ayakta olduğunu göstermek, şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz. Kaybımız Libya’da, Suriye’de, hatta kar altında kalan Mehmetçiklerimiz, vatandaşlarımız da var. Hep bu şehitlerimizi anmak için toplandık” dedi.
 
“ONLARI DURDURACAK OLAN GÜÇ BİZLERİZ”
“Şimdi bizlere düşen en büyük görev saygı duruşunda bulunmak, elimizdeki çiçekleri ve barışı temsil eden zeytin dallarını Ata’mızın önüne bırakmak…” diyen Sönmez, “Bu birlik ve beraberliğimizi gelecek nesillere öğretebilmemiz için de yapmamız gereken en büyük görev şudur; biz tarih boyunca yüzlerce yıl ezildik. Balkanlardan, Kafkaslardan sürüldük, büyük eziyet çektik. Sizlere sorduğumda nerelisin diye, göçmenim, diyebiliyoruz çoğumuz. Bunu dünya görmezden geldi, şimdi de görmezden geliyorlar. Bizim üzerimizde oynanan oyunların başında emperyalist devletler vardır. Bu devletler hiçbir zaman durmayacaklardır, onları durduracak olan güç bizleriz. Biz millet olarak, birlik ve beraberlik içerisinde eğer ordumuza sahip çıkarsak, onun güçlü ve teknolojik donanımını sağlarsak bir daha buna cesaret edemez. Ordumuzu bunu gösteriyor. Bu cesur insanların yanlarında durmazsak, bizi yıkmak için, özellikle içten çalışırlar. Bunun üzerinde hassasiyetler duralım, gelecek nesillere aktaralım” diye konuştu.  
 
“TÜRK MİLLETİ HER ZAMAN ZOR GÜNLERDE BİR ARAYA GELMEYİ BAŞARMIŞTIR”
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan da duygu ve düşüncelerini şu şekilde aktardı: “Ata’mızın huzuruna çıktık ve saygı duruşunda bulunduk, İstiklal Marşı’mızı okuduk. Ata’mıza ve şehit askerlerimize karanfillerimizi armağan ettik. Çok zor günlerden geçiyoruz ülke olarak ve bu zor günleri ancak birliği ve bütünlüğü sağlayarak başarılı bir şekilde atlatabiliriz. Türk milleti her zaman zor günlerde bir araya gelmeyi başarmıştır ve bundan sonra da başaracaktır. Çok daha zor günlerde bu ülke, yoklukların içinde, Kurtuluş Savaşı’nı yaparak cumhuriyeti kurmuştur ve bize bugünleri emanet etmiştir. Bundan sonra da yine büyük Türk milleti birlikte olup, bu zor günleri yardımlaşarak geçecektir. Ulusumuza ve asker ailelerine baş sağlığı diliyorum ve yaralı askerlerimize de Allah’ta şifa diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN