Suriye'nin İdlib kentinde Türk askerine düzenlenen hain hava saldırısında 33 Mehmetçiğimiz şehit oldu, 32 askerimiz de yaralandı. İdlib’den gelen acı haberler içimizi yakarken, Türkiye’yi yasa boğan hain saldırıya Çanakkale siyasileri de ses yükselterek tepki gösterdi.
 
Önceki gece Esad rejimine bağlı güçlerin İdlib'de Türk askerine yönelik düzenlediği alçak saldırıda 33 Mehmetçik şehit düştü. Ateşkesi sağlamak ve güvenli bölge oluşturmak orada bulunan askerlerimizden gelen acı haber Türkiye’yi yasa boğdu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'deki hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarıyla 200'den fazla rejim hedefinin ağır şekilde ateş altına alındığını, 5 helikopter, 23 tank, 10 zırhlı araç, 23 top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, bir SA-17,  bir SA-22 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, 1 karargah binası ve 309 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. İdlib'deki rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen operasyonu sevk ve idare eden Akar, “Ateşkesi sağlamak, göçü önlemek ve bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirmek üzere İdlib'de bulunan  birliklerimiz alçakça bir hava saldırısına maruz kalmış, 33 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 32 kahraman silah arkadaşımız  yaralanmıştır” dedi. Çanakkale siyasileri de İdlib kentinde Türk askerine düzenlenen hain hava saldırısın tepki göstererek açıklamalarda bulundu.
 
“BU KALLEŞLİĞİN BEDELİNİ ÖDEME KORKUSU BİLE ECELLERİNE KADAR PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAK”
Hain saldırıya tepki gösteren Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Türkiye, İdlib’deki alçak saldırının hesabını sormuştur, çok daha ağır bir şekilde soracaktır. Bu kalleşliğin bedelini ödeme korkusu bile ecellerine kadar peşlerini bırakmayacak! Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.
 
“KALLEŞLİĞİN HESABINI EN AĞIR ŞEKİLDE VERECEKLER”
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım Medya Başkanı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise; “İdlib’de görev yapan askerlerimize rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu alçaklığın, kalleşliğin hesabını en ağır şekilde verecekler! Milletimizin başı sağ olsun” açıklamasında bulundu.
 
“BUGÜNLERİ DE BİRLİK VE BERABERLİKLE MUTLAKA AŞACAĞIZ”
CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, “Büyük milletimiz tarih boyunca her türlü güçlüğü, azim ve kararlılıkla aşmıştır. Acımız büyük. Bugünleri de birlik ve beraberlikle mutlaka aşacağız. Ulusumuzun başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, tüm anne babalara sabır diliyorum” cümleleriyle düşüncelerini dile getirdi.
 
“YÜREĞİMİZ DAĞLANDI”
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ise; Suriye’nin İdlib bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı sonrası yüreğimiz dağlandı. Şehit sayısının daha fazla artmaması en büyük temennimdir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun” açıklamasında bulundu.
 
 Ersan KÜÇÜKKURU