Kent genelinde yapılan ve yapımı devam eden bisiklet yollarını bir ağ haline getirme çalışmaları kapsamında mevcut bisiklet yollarının rehabilitasyonu ile “Şehir İçi Yollarda Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisiklet Park Yerleri Tasarımına ve Yapımına Dair Yönetmelik” hükümlerine göre gerekli işlemler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda kent içerisinde Kordonboyu, Çarşı Caddesi, Atatürk Caddesi, Sarıçay kenarındaki yürüyüş alanları, Aziziye Caddesi, Barış Kordonu, Troia Caddesi olmak üzere AVM’ler Bölgesine kadar uzanan bir ringde bisiklet yolu için boyama ve işaretlendirme çalışmaları gerçekleştirilmekte olup, bisiklet yollarının araç ve yayalar için de dikkat çekici bir hal alması sağlanacak.
Aynı zamanda, bisiklet kullanıcılarının bisikletlerini park edebilmeleri için yeni bisiklet park aparatları da kentin çeşitli noktalarına yerleştiriliyor.
 
Önümüzdeki süreçte bisiklet yollarının kentin tamamına yayılması, bu sayede karbon salınımının azaltılması ve toplu taşım sistemine ara imkanlar oluşturulması planlanıyor.
 
Çanakkale Belediyesi aynı zamanda kentlileri, çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanılmasına özendirmek için elektronik akıllı bisiklet kiralama sistemini de yakın bir zamanda kentlinin hizmetine sunmayı planlamıyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi