Çan ilçesinde bulunan Osman Çaneri İlköğretim Okulu’nun depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkım kararının çıkmasının ardından buradaki öğrencilerin Özer İlköğretim Okulu’na taşınması ve eğitim sisteminin tam günden yarım güne düşerek ikili eğitim sistemine geçmesi Çan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kararlaştırılmıştı. Bu karara karşı çıkan veliler ise kendi çocukları için iki eğitim sistemimin verimsiz olduklarını düşünerek eylem yaptı.
 
Özer İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrencilerin velileri, geçtiğimiz günlerde Çan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan ikili eğitim kararına karşı tepki göstermek amacıyla okul bahçesinde eylem yaptılar. Osman Çaneri İlköğretim Okulu’nun depreme dayanıksız sebebiyle yıkım kararı çıkmasının ardından buradaki öğrencilerin Özer İlköğretim Okulu’na taşınması ve yoğunluk oluşmasını engellemek ikili sisteme karşı tepki gösteren veliler, çocuklarının sabahçı olmasından dolayı daha erken kalkmak zorunda kalacaklarını ve bu da eğitim verimini düşüneceğini öne sürdü.
 
Okul bahçesinin önünde sabah saatlerinde toplanan veliler, öğrencilerine derse göndermeyerek tepkilerini gösterdi. Özer İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı tarafından okul bahçesinde yapılan basın açıklamasında, “İlköğretim Okulu öğrencilerine dayatılan bu sıkıştırılmış eğitim sistemini anaokulu, ilkokul ve ortaokul velileri olarak onaylamıyoruz. Özer İlköğretim ve Osman Çaneri İlköğretim’ in birleştirilmesi ile ilgili alınan bu kararın öğrencileri mağdur edeceğini ve sıkıştırılmış eğitimden her iki okulun da zarar göreceğine inanıyoruz. Çan’da yıkım kararı alınan okulu direkt bizim okulumuza göndermek yerine tam gün eğitim alabilecekleri uygun yerlerin tespit edilmesi gerektiğinin öncelikle yer tespiti yapılmadan bizim okulumuza jet hızıyla karar verilmesini protesto ediyoruz. Tam gün eğitimin ve çocuklarımızın arkasındayız’’  dedi.
 
Basın açıklaması sonrasında Çan İlçe Kaymakamlığı’na giden veliler burada Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal ve Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çakır ile görüştü. Kaymakam Gürdal, hiçbir öğrenci mağdur bırakmayacaklarını söyleyerek, konuyu konuşacaklarını ve bu mağduriyeti ortadan kaldıracaklarını söyledi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN