‘O Ses Türkiye’ televizyon programında uzun yıllardır jürilik yapan ünlü sanatçı Murat Boz, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde yayınladığı ‘Can Kenarım’ isimli single ile hayranlarına sürpriz yaptı. Söz ve müziği Bilal Sonses’e ait olan şarkıyı ilk duyduğu anda hemen söylemek istediğini belirten Murat Boz, şarkının çok sevilmesinden dolayı mutluluğunu anlattı.
 
“ÖZLEMİŞİM BU HİSSİ”
Mustafa Ceceli’nin düzenlenmesini yaptığı şarkının video klibin yönetmenliğini Gülşen Aybaba yaptı. Siyah beyaz çekilen klibi dört gün içerisinde 2,5 milyon kişi izledi. Murat Boz, yaptığı açıklamada “Çok heyecanlıyım. Uzun bir aradan sonra yeni bir slow şarkıyla dinleyicilerimizin karşısına çıktım. Tepkiler çok güzel ve ben de bundan dolayı çok mutlu oluyorum. Bir yandan seviniyorum bir yandan duygulanıyorum. Özlemişim bu hissi. Çok keyifliyim” dedi.
 
“MÜZİK BENİM VAZGEÇİLMEZİM”
“Müzik benim için başka bir şey çünkü ben bütün dönemlerde hep müzik vardı benim hayatımda” diyen Murat Boz, “Aslında beni motive eden müziğe olan, şarkı söylemeye olan aşkım. O yüzden o hep var. Yorulsam da tempom düşse de, programım çok yoğun olsa da bu müzik hep hayatımın köşesinde var. Müzik benim vazgeçilmezim. 2020 yılını tamamen müziğime adadığım bir yıl olacak. Şu anda ‘Can Kenarım’ çıktı, tepkiler çok iyi. Yaz öncesi için ekibim ile istişareler yapıyoruz ne yapabiliriz diye. Elimizde şarkılarımız var ama yapalım mı, yapmayalım noktasında diye konuşuyoruz” diyerek projelerinden bahsetti.
 
“SANİYESİNDE ALDI ŞARKI BENİ”
Boz, ‘Can Kenarım’ şarkısı ile buluşma hikayesini hayranları ile paylaşarak, “İlk dinlediğim anda saniyesinde aldı şarkı beni. Daha ilk sözlerini duyduğum anda… Kalbime dokunması gerekiyor şarkının. Bu şarkıyı da bana Samsun Demir göndermişti. Daha sonra Bilal Sonses’e ait olduğunu söyledi, Bilal de son dönemlerin çok başarılı söz yazarlarından, bestecilerinden, müzisyenlerinden. Duyar duymaz bu şarkıyı okumak istiyorum dedim, sevgili Mustafa Ceceli de aranjesini yaptı. 14 Şubat’ta da çıktık. Çok güzel bir noktaya da geldik” ifadelerini kullandı.
 
“DUYGUSAL YANIM AĞIRDIR”
“Şarkıda ‘Beni sevdiğin kadarım’ diyor, çok etkileyici sözler bunlar” diyen Boz, “Aşkı nasıl anlattığın çok önemli. Bilal de çok güzel anlatıyor. Duygusalımdır ben de. Çok neşeli gözüktüğümüze bakmayın içimizde fırtınalar kopar. Müzik konsepti yanında eğlence programı ‘O Ses Türkiye’ ama duygusal yanım ağırdır” dedi.
 
“İYİ ŞARKI HER ZAMAN DİNLEYİCİSİYLE BİR NOKTADA BULUŞUR”
Ünlü sanatçı şu anki müzik dönemini değerlendirerek, “Dönem dönem bazı tarzlar moda oluyor sektörde. Daha güncel olabiliyor. Bana soracak olursanız fena gitmiyor. Her tarzın ayrı bir güzelliği var ama o dönemde pop nasıl oldu, arabesk unutuldu mu gibi şeyler konuşuluyor. Ben hep şunu söylüyorum; iyi şarkı her zaman dinleyicisiyle bir noktada buluşur. Önemli olan gerçekten o şarkıyı bulmak, ruhlara dokunabilmek. O anlamda da şarkım iyi gidiyor” şeklinde konuştu.  
 
“ÇANAKKALE İNSANI BİR BAŞKA”
Çanakkale’ye daha önceden defalarca geldiğini söyleyen Murat Boz, şunları söyledi: “Hatta orada bir film çekimimiz de oldu. Assos’a giderim, çok sevdiğim bir yer. Gerçekten Çanakkale insanını da çok severim, Çanakkale köylerini de gezdim. Oralardaki dostlarımızla buluştuk. Çanakkale insanı bir başka, gerçekten çok sıcaklar, samimiler. İnşallah yeni şarkılarla Çanakkale’de dinleyicilerle buluşuruz.”
 
Gülçin AKIN