Kepez Belediyesi de haberi alır almaz, yardımda bulunmak üzere çalışmaya başladı. Kepez Belediyesi ve Kepez Kent Konseyi organizasyonuyla Elazığlı vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için yardım toplanarak TIR’lara yüklendi. 45 kişi hayatını kaybettiği ve bin 607 kişinin yaralandığı deprem sonrasında, Kepez Belediyesi, battaniye, mont, kazak, çorap, bere, atkı, çocuk bezi, çocuk maması, gıda kolisi gibi birçok malzemeyi toplayarak Elazığ’a uğurladı.
 
“ÇANAKKALE’DEN VATANDAŞLARIMIZ BÜYÜK BİR DESTEK VERDİ”
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan 2 aadet yardım TIR’ının yola çıktığını belirterek, “24 Ocak Cuma akşamı saat 20.55’de Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde onlarca vatandaşımızı kaybettik, yüzlerce vatandaşımız yaralı. Öncelikle ülkemizin başı sağ olsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Cumartesi sabahı belediye meclis üyeleri arkadaşlarım, belediyedeki müdürlerimiz, şeflerimiz, birlikte erkenden bir toplantı gerçekleştirdik. Valiliğimize de bunu yazılı olarak tebliğ ederek, Elazığ’daki vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu malzemelerden oluşan bir kampanya düzenledik. Kuru bakliyat, montlar, kazaklar, ayakkabılar, battaniyelerden alabileceğimizi sosyal medyamızda paylaştık. Aynı zamanda belediye hoparlörlerinden ve telefonlara mesaj göndererek vatandaşlarımıza kampanyayı bildirdik. Sosyal medyadan  telefon hattımızı paylaşmıştık.  Bir anda kriz merkezimizde telefonlarımız çöktü. Kepez’den, Çanakkale’den vatandaşlarımız büyük bir destek verdiler. Şunu söyleyebilirim; binlerce kazak, binlerce mont, bot kıyafet, çocuk kıyafeti, temizlik malzemesi, kuru bakliyat büyük bir destek oldu. Biliyoruz ki bu zor günleri birleşerek ve omuz omuz anca bu acıları bir araya gelerek
azalta biliriz. Halkımıza gerçekten çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
“TAKDİR EDİLMESİ GEREKEN HALKIMIZDIR”
Arslan, “Bu organizasyonun mimarı, gerçek kutlanacak kişisi halkımızdır. Bu organizasyonu bu noktaya taşıyan belediye emekçileridir. Bu organizasyonda büyük görevler üstlenen Kepez Kent Konseyi’dir. Ben ve arkadaşlarım sadece bu organizasyona vesile olduk. Alkışlanması gereken, takdir edilmesi gereken halkımızdır. Halkımız bir kez daha gösterdi ki Türk halkı bu acılı ve zor günlerde bir araya gelmeyi, başarıyor. Elazığlı arkadaşlar, Elazığlı dostlar, kardeşlerimiz Çanakkale’den, Kepez’den sizlere küçücükte olsa bir ışık, destek olmaya çalıştık. Bizden haklarımız sizlere helal olsun. Bu ihtiyaç malzemelerini bu soğuk kış günlerinde güle güle kullanın. En kısa süreçte acılarımızı birlikte yeneceğiz. Ülkemizin acısı büyük. Bizler omuz omuza ne acıları bu ülke yendi. Mustafa Kemal Atatürk’ten beri nelerle uğraştı, bir araya gelmeyi başardı. Bu organizasyonda da bir araya gelmeyi başaran Kepez halkına, Çanakkale halkına çok teşekkür ediyorum. Bu ekibin başında itfaiye müdürümüz yer almakta, belediye personellerimiz var Elazığ’daki afet merkezine araçlarımız ve malzemelerimiz teslim olacak. Ben şoförlerimize kuvvet diliyorum. Sağ salim oradaki ihtiyaç sahiplerine bu malzemeleri ulaştıracaklar. Hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN