Bir otelde düzenlenen ‘Kaz Dağları’ Resim Yarışması Ödül Töreni’ne Başkan Ülgür Gökhan yanı sıra belediye meclis üyeleri, resim yarışmasına katılan öğrenciler ve aileler katılım sağladı. Yarışmaya katılan 155 resmin sergilendiği tören salonunda, öğrenciler resimlerinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Yarışmada derece alan dört öğrencinin resimleri ise salon girişinde davetlileri karşıladı.
Ödül töreni öncesinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, jüri üyeleri olan Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Ezgi Yemenicioğlu, Yazar Sanatçı Evi Eğitmeni Resim Öğretmeni Muradiye Kaynar ve PDR Uzmanı Ecem Damar için küçük hediyeler takdim edildi. Ardından resimleri ile derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Jüri Özel Ödülü'nün sahibi Umay Doğan'a ise mini tablet, İstek 1915 Ortaokulu öğrencisi Ela Mecit'e üçüncülük ödülü olan tablet, Cevatpaşa Ortaokulu'ndan Beste Akı'ya ikincilik ödülü olan dijital çizim ekipmanı takdim edildi. Resim yarışmasında birinci olan Beyza Mirza ise ebeveynleri ile birlikte İngiltere Kraliyet Botanik Bahçesi'ni gezme ödülünü kazandı.
 
Fotoğraf çekimlerinin ardından Başkan Ülgür Gökhan, yapılan bu yarışma hakkında duygu ve düşüncelerini katılımcılara aktardı. Gökhan, dört kazanan öğrencinin kız olduğuna dikkat çekerek, “İşte kadının gücü. Ne kadar duyarlılar ki, başarı ile bu resimleri yapmışlar. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, ayrıca 165 çocuğumuza da teşekkür ediyorum. Her biri çok değerli, emek içeriyor ve çevresine duyarlılık ifade ediyor” dedi.
 
“MÜHİM OLAN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI”
Gökhan, “Kazdağları, ülkemizin çok önemli bir doğal değeri. İçinde birçok değeri de kapsıyor. Tarihi, doğallığı ve ormanları var ve eşsiz bir tabiat. Canlı varlıklar ormanlar. Bunlar bize ait alanlar, bizim yaşam alanımızın içerisinde, daha doğrusu biz o alanların içerisinde yaşıyoruz. Biga Yarımadası tam bir Kazdağı’dır ve ekosistemi ile havasıyla, suyuyla, toprağıyla burada yaşıyoruz ve bizim yaşam alanımız. Bu alanın korunması, sadece yaşadığımız kentin, yörenin, Çanakkale’nin de değil, Çan’ı ile Bayramiç’i ile Biga’sı ile bütün bu alanları, havamızı, suyumuzu korumak ve gelecek nesillere bırakmak için bir mücadele içerisindeyiz. Özellikle bu çocuklar için bu mücadeleyi yapıyoruz. Biz iyi kötü yaşadık ama eğer buralar tahrip olursa bu çocuklara bırakacak bir şey kalmayacak. Geleceğimiz ve hatta onların torunları için mücadele ediyoruz. Bu doğa mahvolduktan sonra bir tek biz faydalanmışız ne ifade eder. Mühim olan sürdürülebilir olması” ifadelerini kullandı. 
 
“ÖDÜLLERİ BİRAZ TEŞVİK EDİCİ OLSUN İSTEDİK”
“Onun için gözbebeğimiz gibi baktığımız doğamıza gözbebeğimiz gibi baktığımız çocuklarımızın duygu ve düşüncelerini resmetmelerini istedik” diyen Gökhan, “Çocuklar bu konuda acaba ne anlıyor ve görüyorlar diye bir yarışma düzenledik ve 27 Aralık’ta başvurular tamamlandı. 6 Ocak’ta jürimiz değerlendirme yaptı ve oradan sonuçlar belli oldu. Birinci ödülünü yüksek tuttuk, teşvik olsun diğer çocuklara. Ödülleri biraz teşvik edici olsun istedik, yani çocukların şunu da bilmesi lazım; bu mücadele doğa ile ilgili konular bizim dışımızdaki dünyada nasıl algılanıyor, diye İngiltere’de bir botanik bahçesi gezisi hediye ettik. Keşke çocuklarımızı eğitim süresince hep böyle etkinliklere götürebilsek, onlara dünyayı gösterebilsek. Çağdaş dünyada neler oluyor, yaşayarak öğretebilsek. İnşallah bir gün bunlar da olacak” şeklinde konuştu.
 
“DOĞAMIZI KORUMAK MECBURİYETİNDEYİZ”
Gökhan, doğanın korunmasının bir numaralı görev olduğunu belirterek, “Milyonlarca yıllardan beri oluşan dünyayı, yarın yine insanlar kullanacaktır. Felaketlerden korunmamız ve yarın hesaptan kaçınmamız için çevremizi, doğamızı korumak mecburiyetindeyiz. Neresinden bakarsanız bakın pencerenin doğa tahribatını engellemek için mücadele etmemiz lazım” diyerek katılan herkese teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından Başkan Gökhan ve derece alan dört öğrenci birlikte pasta keserek, kutlama yaptılar. Katılımcılara ise çeşitli ikramlar sunuldu. Yarışmaya gönderilen ve şartnameye uygun olan resimlerin hepsi, 57. Troia Festivali'nde sergileneceği bilgisi de paylaşıldı.
 
Gülçin AKIN