Hem kışın hem de yazın kullanılabilen klimalar, ısıtma ve soğutma ürünleri denildiğinde akla ilk gelen ürünlerdir. Ancak klimalardan istenilen performansı alabilmek için doğru klima seçmek gerekir. Doğru klimanın nasıl seçileceğini bilmiyorsanız bu yazı tam sizlere göre! Piyasada çok fazla klima tipi ve klima markası olması sebebiyle; klima alacağı zaman tüketiciler aklı hayli karışmaktadır. Durum böyle olunca biz de sizler için doğru klima seçmenin püf noktalarını ve klima seçerken dikkat edilmesi gerekenleri tek bir yazıda derledik.

Klima Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
İster eviniz isterseniz de iş yeriniz için klima alıyor olun; dikkat etmeniz gereken noktalar hemen hemen aynıdır. Klima alırken öncelikle klimayı kullanacağınız alanı belirlemeniz gerekir. Çünkü klimanın kapasitesi ile kullanacağınız mekanın büyüklüğü orantılı olmalıdır. Aksi takdirde klimanın kapasitesi mekanın ihtiyacından daha büyük olduğunda, ortam çok çabuk soğuyacak ve kompresör sık aralıklarla kapanıp açılacaktır. Bu durum hem klimanızın enerji sarfiyatını arttırır hem de bulunduğu mekanı istenenden fazlasıyla soğutur. Eğer büyük mekanda kullanacağınız bir klima bakıyorsanız salon tipi klimaları; küçük mekanlarda kullanabileceğiniz bir klima bakıyorsanız ise split tipi klimaları tercih edebilirsiniz. Klima alırken dikkat etmeniz gereken bir başka husus da klimanın enerji sınıfıdır. Enerji tüketimini düşürmek için seçiminizi A enerji sınıfı klimalardan yana yapabilirsiniz. Enerji verimi yüksek olan klimalar, enerji tüketimi konusunda fayda sağlıyor olmalarının yanı sıra; daha verimli çalışma performansı da gösterirler. A enerji sınıfı en uygun fiyatlı klima modelleri, geniş marka seçeneğiyle akrep.com’u Klima kategorisinde sizleri bekliyor.

Klima Kullanırken Daha Sağlıklı Bir Ortam İçin Bunları Göz Ardı Etmeyin!
Klima alırken sıklıkla göz ardı edilen noktalardan biri de klimanın filtre donanımıdır. Gelişmiş filtre donanımına sahip olan klimalar; havada bulunan toz ve polen gibi çeşitli partikülleritutmanın yanı sıra havada uçuşan alerjik özelliğe sahip bu partiküllerin protein yapılarını bozar ve pasif olmalarını sağlar. Böylece ortamınız daha sağlıklı olur. Klima kullanırken ayrıca konforlu ve nem seviyesinin dengeli olduğu bir ortam yaratmak isterseniz, tercihinizi sağlıklı nem alma özelliği olan bir klimadan yana yapmalısınız. Özel nem alma konumuna sahip olan klimalar, ortam havasını aşırı soğutmadan yeterli nem seviyesini sağlar. Böylece havanın sıcak olmadığı, fakat nemin rahatsız edici düzeyde olduğu anlarda, üfleme ihtiyacı hissetmeden bulunduğunuz ortamın nem seviyesi korunmuş olur. Son olarak klima alırken satış öncesi ve satış sonrası teknik hizmetlerin güvenilir olmasına, klimanın arızalanması durumunda geniş bir servis ağı sunulmasına da dikkat etmelisiniz. Bu sayede klimanızı çok daha uzun ömürlü ve sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Satış öncesi ve sonrası güvenilir hizmet sunan en iyi markaların klima çeşitleri büyük indirimlerle akrep.com’da!