Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve itfaiye ekibi, Avustralya’da aylardır devam eden orman yangınları nedeniyle yaşam alanlarını ve yaşamlarını kaybeden insanlar, hayvanlar, yok olan doğa ve doğal yaşam için duydukları üzüntüyü, sosyal medyaya yükledikleri video ile paylaştı.
 
Çanakkale Belediyesi’nin sosyal medya hesabında paylaşılan videoda, Avustralya’da çıkan yangının duygulandıran görüntülerine yer verildi. ‘On binlerce kilometre uzakta olsak da tüm kalbimizle yanınızdayız!’ yorumuyla paylaşılan videoda Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da açıklamada bulundu. Gökhan, “Bu görüntüler karşısında etkilenmemek mümkün değil. Avustralya’da aylardır devam eden orman yangınları nedeniyle yaşam alanlarını ve yaşamını kaybeden insanlar, hayvanlar, doğa ve doğal yaşam için sonsuz üzüntü duyuyoruz. Tek dileğimiz en yakın sürede bu yangınların son bulması çünkü ormanlar ve içindeki doğal hayat dünyanın en kıymetli hazinesi. Nasıl kendi topraklarımız zarar gördüğünde üzüntü duyuyorsak, bizden on binlerce kilometre uzaktaki ormanlar için de aynı duyguları paylaşıyoruz çünkü aynı dünya üzerinde yaşıyoruz. Mücadelede emeği geçen herkese, kahraman itfaiyecilere Çanakkale’den tüm kalbimizle yanlarında olduğunu bilmesini istiyoruz, bir an önce üzücü durumun son bulmasını diliyorum. Dualarımız sizinle” ifadelerine yer verdi.
 
“TÜM KALBİMİZLE YANINIZDAYIZ”
Ayrıca videoda Çanakkale Belediyesi itfaiyecileri de hep bir ağızdan, “Değerli Avustralya halkı ve Avustralya’nın kahraman itfaiyecileri, on binlerce kilometre uzakta olsak da tüm kalbimizle yanınızdayız” diyerek Avustralya’ya desteklerini açıkladı.

Gizem Tuğçe BAYHAN