Söz ve müziği Cenk Çakıcı’ya ait olan ‘Vay Ki Vay’ şarkısını seslendiren Sefer Boztaş, kendisinden ve şarkından bahsetti. Aynı zamanda müzik öğretmeni olan Boztaş, “Malatyalıyım, müziğe ilkokulda öğretmenlerimin teşvikleri ile okul etkinliklerinde türkü söyleyerek başladım. Lise yıllarımda çeşitli hocalarımdan bağlama dersleri alarak bağlama çalmaya başladım. Liseyi bitirdikten sonra müzik bende bir aşk haline dönüştü ve kopamayacağımı anladım. Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümüne girdim. Zaten öğretmenlik de küçüklükten beri istediğim bir meslekti. Müzik aşkı ile öğretmenliği birleştirdim. Öğrencileri de yetiştirirken, sahne hayatı, albüm çalışması da devam ediyor” diyerek kendisinden bahsetti.
 
“GÜZEL BİR TÜRKİYE SEFERİ YAPACAĞIZ TÜRKÜLERİMİZLE”
“ ‘Vay ki Vay’ ilk şarkım ama 10 eserlik bir albüm aslında. Şarkılardan ve türkülerden oluşuyor. Güzel bir çalışma oldu. Yeni ve güzel türküler de sunmaya devam edeceğiz. Dinleyiciler takip etmeye devam etsin” diyen Boztaş, albüm içeriği hakkında şu bilgileri verdi: “4 beste var, slow şarkı. Türkü olarak da hemen hemen her yöreden seçtiğimiz türküler var. İçlerinde anonim olan da var, yeni besteler var. Güzel bir çalışma olacak. Ama türkülerde Karadeniz var, Doğu var, Trakya var, güzel bir harmanlama yaptık. Güzel bir Türkiye seferi yapacağız türkülerimizle” diye müjde verdi.
 
“TÜRKÜLERİMİZDEN KOPMAMAMIZ GEREKİYOR”
Boztaş, “Türküler benim için aşk. Türküler, kendi kültürümüzü, Türkiye’yi anlatıyor aslında. Yaşanmışlıklarımızı, acılarımız, sevinçlerimizi en güzel türkülerimiz anlatır. Bu bir gönül işi. Ben hep öğrencilerime de söylüyorum. Şimdiki gençlik biraz türkülerimizden kopmuş durumda ama biz bunları öğrencilerimize de aşılamaya çalışıyoruz. Türkülerimizden kopmamamız gerekiyor, sahip çıkmamız gerekiyor hepimizin. İlk şarkımız her ne kadar türkü olmasa da çok güzel türkülerimiz gelecek. Ben kendimi daha çok türkü yorumlayıcısı olarak görüyorum” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN