Ziyarette Turan'a yaptığı hizmetlerden dolayı övgüler yağdıran MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, çok çalışkanlığından dolayı Çanakkale Halkı tarafından verilen  'Atom Karınca' Lakabını değiştirerek gittiği her yerde Çanakkale'yi tanıttığı için ve tuttuğunu kopardığı için 'Çanakkale'nin Ak Kartalı' lakabını verdiğini söyledi.
 
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İl Başkanı Yeşim Karadağ ile beraber, STK'lara gerçekleştirdikleri teşekkür ziyaretleri kapsamında MÜSİAD'ı ziyaret ettiler.  Ziyarette ülke gündemini değerlendiren Turan "Biz MÜSİAD'ı önemsiyoruz.  Hem Türkiye vizyonu hem de Çanakkale vizyonu için katma değer olduğunu düşünüyorum.  15 Temmuzda bizlerle beraber oldukları için STK'lara borcumuz var. Yanlış yapanlara dur demek için bizimle nöbet tuttular.  Bu milletin ruhunda var olan iman dolu göğsünü tüm dünya bir kez daha görmüş oldu.  Hiç kimse sosyolojik olarak bunu izah edemez. Çünkü o tanklar ve topların karşısında, elinde çakı bile olmadan ellerinde bayrak sallayan insanlar, yaşlılar, gençler, çocuklar büyük iş başardı.  Zaman zaman Avrupa'daki veya değişik ülkelerdeki bu konuya değinen yazıları okuyorum, birçoğu buna cevap bile bulamıyor. Nasıl bunu yaparlar? Çünkü Avrupa'da buna benzer olaylar çok yoktur. Sadece Çinde komünizme karşı tankların önünde el kaldırarak dur diyen biri olmuştu onu da dünya 30-40 sene konuştu. Bizde buna benzer yüzlerce örnek var.  O yüzden bunlar bazı toplumlarda izahı olan şeyler değil.  Çanakkale'de çok fazla sıkıntı olmamasına rağmen hükümetin yanında olmak, dik durmak bizim görevimizdi onu da yerine getirdik. 
 
MÜSİAD'ın da bu sorunları atlatmak ve yatırımların Çanakkale'de hızlanması için bir basamak olmasını ümit ediyorum.  MÜSİAD bu iş adamı şu ülkelere yatırımcı olmak istiyor desin bize de el uzatın düşer. Biz de hükümet olarak yanlarında olacağız. En son Cumhurbaşkanımız ile Afrika'ya gittiğimizde şaşırdık çünkü her yer Türk Pazarı.  O yüzden istiyoruz ki Çanakkale de dışarı açılmak için katma değer üretsin ve bu katma değerlerin öncüsü de MÜSİAD ve iş adamları olsun" dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi