Hem spor yapan hem de eğlenceli anlar yaşayan sporcular günün tadını çıkardı.
 
2019’a Veda Masa Tenisi Turnuvası’na İstanbul, İzmir, Balıkesir gibi birçok şehirden sporcu katıldı. 107 kişinin katıldığı turnuvada sporcular hem eğlendi hem de masa tenisi maçı yaptı. Turnuvaya Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan da katılarak, açılış maçını yaptı. Troia Veteran Masa Tenisçileri Topluluğu üyesi Tekin Aygören, geçtiğimiz hafta sonu düzenledikleri turnuva ile ilgili olarak, “Troia Veteran Masa Tenisçileri Topluluğu olarak Eylül ayında Kepez Belediyesi bünyesinde faaliyete başladık. Kepez Belediye Başkanımız Birol Arslan beş tane masa aldı ve bir tane de biz kendi imkânlarımızla aldık. Fakat bu süreçte fileler, sayı tabelaları diğer alt yapı malzemelerinin tamamlanması, aidatlarımızla tedarik ettiğimiz için biraz zaman aldı. Aralık ayında bu altyapı malzemelerini de hazırladık ve 2019 yılı bitmeden bir turnuva düzenlemek istedik. Yeni yılda başka bir isimle turnuva yapmayı düşünüyoruz, bu nedenle 2019’a veda turnuvasını muhakkak yapalım dedik ve 22 Aralık tarihine kadar bir hafta boyunca çalışarak turnuvayı hazırladık. Belediye Kültür Müdiremiz Necla Hanım da bize çok destek verdi” dedi.
 
“HEM SPOR YAPTILAR, HEM EĞLENDİLER”
107 sporcunun bulunduğu turnuvaya çeşitli şehirlerden katılım olduğunu söyleyen Aygören, “İstanbul, İzmir, Manisa, Balıkesir, Gelibolu, Şarköy, Bandırma ve Burhaniye’den sporcular geldi ve çok güzel bir turnuva oldu. Çok çekişmeli maçlar gerçekleşti. Gelen bütün kafileler, böyle bir turnuva görmedik, dediler. Kendi imkânlarımızla öğle vakti bir pilav hayrı gerçekleştirdik. Bütün sporcular karınlarını doyurdular. Ücretsiz içecek ikramlarımız da oldu. Katılımcılar hem spor yaptılar, hem eğlendiler. Festival havasında güzel bir masa tenisi günü geçirdiler. Akşam saat 20.00 gibi maçlar bitti ve giderken memnuniyetlerini dile getirdiler” ifadelerini kullandı.
 
“İVMEYİ ALDIK ARTIK, BU RÜZGÂRLA DEVAM EDECEĞİZ”
“Amacımız, 2020 Kepez Belediyesi Kayısı Festivali bünyesinde de bir masa tenisi turnuvası gerçekleştirmek” diyen Aygören, “Masa sayımızı 6’dan 9’a çıkaracağız. İki katından fazla sporcu geleceğini şimdiden planlıyoruz. Bu ilk turnuvada o kadar olumlu dönüşler aldık ki turnuvaya gelen 10 kişilik bir grup, yaz tarihlerinde yapacağız turnuvaya iki topluluk olarak geliriz, diyerek pozitif dönüşlerde bulundular. Kayısı festivalinde sanatsal etkinlikler, tiyatro gösterileri, söyleşiler, konserler var ve dışarıdan gelen spor yapmak isteyen heyetler bir taraftan maçlarını yapacaklar, gece konaklayacaklar, konser, tiyatro izleyecekler ve dolu dolu 2-3 gün geçirme imkanı sunacağız. 200’ün üstüne çıkacağını düşünüyoruz katılım sayısının. Çanakkale şartlarında 200 kişilik sportif faaliyet, il müdürlüğünün kayıtlı faaliyet dışında yapılan bu özel etkinlikte, bu sayılara ulaşılmış olması mümkün değil. 3 aylık bir oluşum ikinci yılda 200 kişilik bir turnuva gerçekleştiriyor olması muazzam olur. Hedefimiz bu. 2020 yılında da bu ivmeyi aldık artık, bu rüzgârla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
“KEPEZSPOR LİSANSLI SPORCULARI OLACAĞIZ”
Aygören, sportif faaliyetlerin yanı sıra sosyal etkinlikler düzenleyen bir topluluk olduklarını söyleyerek, ileriki günlerde Kepez Belediyesi’nin Kepezspor lisanslı sporcuları olacağını müjdesini verdi. “Biz grubumuzu sadece sportif olarak değil, sosyal aktivitelerle de bir arada tutuyoruz” diye belirten Aygören, “Topluluk yemeklerimiz, doğa yürüyüşlerimiz, bahar aylarından sonra tekne turnaları, turistik yöresel gezi organizasyonlarımız oluyor. Hem spor camiasıyız hem de sosyal bir aileyiz. Birlikte hareket ediyoruz. Üyelerimiz de çok nezih insanlar” dedi ve şunları ekledi: “Özellikle üyelerimizi seçerken buna dikkat ediyoruz. Herkes aktivitelerimize eşleri ile katılabiliyor. Üyelerimizden bağış topluyoruz ve bu bağışlarla aktivitelerin masraflarını karşılıyoruz. Turnuvalarda ikramlarımız oluyor. Malzemelerimizi kendimiz de alıyoruz. Başkanımız 2020 yılında bize 4 masa söz var. Bu 4 masa da alındığı takdirde bizim masa sayımız 9’a yükselecek ve o zaman çok daha büyük ulusal turnuvalara niyetlenme imkânımız olacak. İleriki günlerde Kepez Belediyesi’nin Kepezspor lisanslı sporcuları olacağız. Bundan sonraki hedeflerimizden biri bu ve lisanslı sporcular olarak Kepez Belediyesi’ni temsilen İstanbul, Adana, İzmir, Bursa turnuvalarında müsabakalara katılacağız. Kepez Belediyesi’ni tüm Türkiye’de temsil edeceğiz.”
 
MİNİK YILDIZLAR, GENÇLER MASA TENİS TAKIMI KURACAKLAR
“Belediyeye hizmetimiz ve katkımız olması amacıyla başkanımızın da olurunu alarak, Kepez’deki tüm okullara, ‘Masa tenisi antrenörümüz var, okulunuzda masa tenisini öğrenmek isteyen veya kendini geliştirmek isteyen öğrencileriniz varsa onlara ücretsiz eğitim verebiliriz’ diye resmi yazı gönderildi” diyerek, öğrencileri de desteklemeye yönelik çalışmalarının olduğunu vurgulayan Aygören, “Yeni yılda okullardan gelen geri dönüşe göre grupları belirleyeceğiz ve 2.Kademe Masa Tenisi Antrenörü Yüksel Bilezikçi hocamız gruplara eğitim verecek. Kategorileri bekliyoruz şuanda. 8 yaşını geçmemiş olanlara temel eğitim vereceğiz, ortaokul kategorisinde gelen çocukların ise belli seviyede masa tenisi oynayıp oynayamadıklarını görmek amacıyla seçme yapacağız. Masa tenisine yetenekli olanları alacağız. Minik yıldızlar, gençler masa tenis takımı da kurup, tüm Kepez’i, Çanakkale’yi ulusal platformlarda temsil edeceğiz” diye anlattı.
 
AÇILIŞ MAÇINI BAŞKAN ARSLAN YAPTI
Aygören, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın kendilerine çok destek olduklarını belirterek, “Başkanımız Birol Arslan, bizim her türlü aktivitemize katılıyor. Turnuvadan önce düzenlediğimiz yemeğe de eşi ile birlikte katıldı. Bizim topluluğumuzun nezihliğinden çok memnun. Bütün aktivitelerimize katılıyor ve biz çok memnun oluyoruz. Açılış maçını başkanımız yapmak istedi ve yaptı da. Keyif aldığını kendisi de söylüyor. Başkanımızın bize sonsuz desteği var. Kepez’e yakıştığımızı söylüyor, biz de ona layık olmaya çalışıyoruz. Birlikte daha da güzel işlere imza atacağımızın sözünü de verdik. Biz ona ‘Masa tenisinin kalbi Kepez’de atacak’ dedik ve 107 sporcunun katılımı ile masa tenisinin kalbi Kepez’de attı. Kendilerine bu destekleri için de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Turnuvada dereceye girenlerin isimleri ise şu şekilde; 

Üst Kategori 
1. Samet Sülün
2. Adem Tuncel
3. Erdem Çetintaş

Alt Kategori
1. Doğukan Çoban
2. Hazar Dölçel
3. Okan Er

Gizem Tuğçe BAYHAN