13 şarkıdan oluşan ‘Sığınak’ albümünde bulunan ‘Vurkaç’ isimli şarkıya çektiği video klip ile konuşulan Tuğba Yurt, kendisi hakkında bilinmeyenleri anlattı. Yurt, “En keyif aldığım şey müzik ve günümüzün çoğu müzik ile geçiyor. Bu albümü hazırlama süreci de o şekilde çünkü emek ve sabır istiyor. Yeni şarkıları araştırıyor ve dinliyoruz. Günlük yaşantımda konserlerden ve stüdyo çalışmalardan zaman kaldıkça, herkes gibi kendime ayırıyorum zamanımı ama müzik büyük bir çoğunluğu hayatımın” diyerek kendini anlattı.
 
“İLK ALBÜMÜM VE ÇOK HEYECANLIYIM”
Albümü hakkında bilgi veren Yurt, “Bu 12 şarkıyı iki seneden fazla süredir hazırlıyordum. İki senedir elimde olan şarkılar vardı. Onları hazırlıyordum bir yanda. Albüme sonradan dahil olan şarkılar oldu. Güzel geçti ama yorucuydu. İlk deneyimimdi bu kadar şarkıyı çıkarmak ve o yüzden yorucu oldu. Single çıkarttığınızda da bir emek ama 12 şarkıyı toparlamak, içimize sinmesi, doğru şekilde dinleyicilere sunmak zorlu süreçti. Fakat tecrübe etmem gereken bir süreçti. Şu zamana kadar hep singlelar ile devam etmiştim yoluma. Bu ilk albümüm ve çok heyecanlıyım. Herkes ayrı ayrı favorilerini seçiyor ve kendinden bir şeyler buluyor. Güzel tepkiler aldık, her şey yolunda” şeklinde konuştu.
 
YENİ KLİPLER YOLDA
Albümün ilk çıkış parçasını ‘Vurkaç’ olarak belirlediklerini ama daha sonra kliplendirilecek şarkılar olduğunun müjdesini veren Yurt, “Kafamda bir sıralama var, onlar sürpriz olsun ama biraz da ‘Vurkaç’ şarkısının ardından dinleyicilerin hangi şarkıları daha çok sevdiklerini biraz gözlemlemek istiyoruz. Belki ona göre ikinci klip şekillenecek. Bu yüzden onların beğenisine sunalım dedik” ifadelerini kullandı.
 
“İNŞALLAH YENİ ŞARKILARLA YİNE ÇANAKKALE’DE OLURUZ”
“Şu anda konserlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor” diyen Yurt, “Bu yaz fazlasıyla festival konserlerimiz oldu. Zaten şu aşamaya kadar albümün çıkışı için uğraştık, bu şarkıları toparlamak ve hazırlık süreci için. Şimdi konserlerimiz devam ediyor” diye anlattı. Yurt, Çanakkale’ye geldiğini de söyleyerek, “İnşallah yeni albümle yeni şarkılarla yine Çanakkale’de oluruz” dedi.
 
Gülçin AKIN