Kepez Belediyesi ‘Engelsiz Kepez Masası’ sorumlusu Fırat Pala, henüz yeni başlayan bu proje ile ilgili bilgi verdi. Amaçlarının, engelli vatandaşlarının yardımına daha etkin ve daha hızlı ulaşmak olduğunu söyleyen Pala, birçok proje üzerine de çalıştıklarını belirtti. Pala, “Kepez Belediyesi’ne kayıtlı olan 30 vatandaş ama sosyal yardımlaşmaya kayıtlı olan 202 vatandaşımız var.  Amacımız Kepez’deki engelli vatandaşlara öncülük etmek. İlk önce benimle irtibata geçerek ilettikleri talepleri, daha sonra başkanımıza ileteceğim. Gelecekleri ve görüşecekleri belli bir yer olmasını istedik. Engelli vatandaşlarımız kimle görüşeceklerini kimi zaman bilemiyorlar. Haklarını bilmeyen engelli vatandaşlarımız da var. Bu yüzden başkanımız böyle bir masa kurmayı tercih etti” dedi.
 
“ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ BİRÇOK YARDIM PROJELERİ VAR”
Şu anda yaptıkları yardımlar ile ilgili bilgi veren Pala, “Belediye olarak, engelli araçlarımızla yardımcı olabiliyoruz. Gitmek istedikleri yerlere ulaşım imkanı sağlıyoruz. Ayrıca KEPKART dediğimiz projede nakit yardımı yapıyoruz. Üzerinde çalıştığımız birçok yardım projeleri var şu anda. Onları da yakın zamanda hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
 
Fırat Pala, kendilerine ulaşmak isteyen engelli vatandaşların doğrudan belediyeyi arayabileceklerini ve kendisi ile irtibata geçebileceklerini de ekledi.
 
İsmail ŞEN