Çanakkale’yi Ankara’da temsil eden Güz’ün madalyasını kendilerine destek olan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan takdim etti.

Ankara'da düzenlenen Bedensel Engelliler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’na Çanakkale Engelliler Derneği Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olarak katılarak üçüncülük madalyasını Çanakkale’ye getiren ve aynı zamanda Kepez Belediyesi Troia Veteran Masa Tenisçileri Topluluğu ile beraber çalışmalarını yürüten İrfan Güz için küçük bir madalya töreni düzenlendi.
Kepez Belediyesi’ne ait olan Cenk Devrim Ulusoy Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Engelliler Derneği Başkanvekili Emel Köybaşı ve topluluk sporcuları katıldı. Antrenman öncesinde İrfan Güz için ufak bir madalya töreni düzenleyen topluluk üyeleri, sporcuların her zaman yanında olduklarını ve desteklediklerini dile getirdiler. Tören öncesinde Türkiye üçüncüsü İrfan Güz ve Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, masa tenisi maçı yaptı. Ardından madalya takdim törenine geçildi.
 
“DOĞRU YATIRIMLAR YAPTIĞIMIZIN BİR İSPATIDIR”
Sporcular, kendilerine 5 adet tenis masası vererek, Cenk Devrim Ulusoy Kapalı Spor Salonu’nda çalışma imkanı yaratan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’a teşekkürlerini iletti. Ankara’dan Türkiye üçüncülüğü madalyasını Kepez’e getiren İrfan Güz’ü tebrik eden Başkan Arslan, duygu ve düşüncelerini dile getirdiği bir konuşma yaptı. Arslan, “Görevde olduğumuz 8 ay boyunca Kepez’de sanatsal, kültürel etkinliklere ve aynı zamanda spor etkinliklerine her türlü desteği elimizden geldiğince vermeye dikkat ettik. Sanatsal etkinlikler dahilinde Kepez’de tiyatro gösterileri, koro konserleri düzenlendi. Kültürel etkinlikler kapsamında, Uluslararası Halk Danslar Festivali düzenledik. Spor etkinliklerinde ise Kepezspor’un birçok branşı var. Futbol, basketbol, voleybol, güreş gibi ve şimdi masa tenisi oldu. Yaklaşık 3 ay önce hep birlikte Kepez’de masa tenisi severleri buluşturduk ve Salı- Perşembe günleri salonumuzu onlara tahsis ederek, onlarla birlikte çalışmaya başladık. Bu çalışmanın sonucunda dostlar, arkadaşlar burada antrenmanlarını gerçekleştirdi. Şimdi benim aile dostum, sevgili arkadaşım İrfan Güz ekibinizin içinden çıkarak bir turnuvada Türkiye üçüncüsü oldu.  Bu ne kadar doğru yatırımlar yaptığımızın bir ispatıdır. Elbette başarılı olmak, madalya kazanmak bunlar çok kıymetli ama mühim olan buradan hep birlikte bir organizasyona gidip Çanakkale’yi, Kepez’i temsil ediyor oluşunuzdur. Ben görevde olduğum sürece her zaman sizlerle birlikteyim. Bir de zaman bulabilirsem gelip burada sizlerle antrenmanlara başlayabilirim. Benim dostumun da böyle bir turnuvada Türkiye üçüncüsü olması hepimizi gururlandırdı. Ben kendisini kutluyorum ve hep birlikte daha nice turnuvalarda Çanakkale’yi, Kepez’i en başarılı şekilde temsil edeceğinizi biliyorum, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
“BU MADALYA HEPİMİZİN”
Ardından Başkan Arslan, üçüncülük madalyasını Masa Tenisi sporcusu İrfan Güz’ün boynuna astı. Güz, bu duygusal anları kelimelerine dökmek üzere bir konuşma gerçekleştirdi. İrfan Güz,”Ankara'da 29 Kasım - 01 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Bedensel Engelliler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasına Çanakkale Engelliler Derneği Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olarak katıldım. Ferdi Erkekler 8.klas kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldum. Bu madalyayı öncelikle bize bu güzel ortamda antrenman yapma imkanını sağlayan Kepez Belediye Başkanı Sayın Birol Arslan’a, sonra yaklaşık 3 aydır beni aralarına alan, benim dolu dolu antrenman yapmamı sağlayan, bana masa tenisini sevdiren ve burada çok güzel, çok zevkli zaman geçirmemi sağlayan, hepsi birbirinden değerli masa tenisi sevdalısı Troia Veteran Masa Tenisi ailesine ve benim bu turnuvaya katılmamı sağlayan ve her fırsatta benden desteğini esirgemeyen üyesi olmakla gurur duyduğum Çanakkale Engelliler Derneği ve Spor Kulübü Başkan ve Yöneticilerine atfediyorum. Bu madalya hepimizin. Hepinize verdiğiniz bu imkan ve katkılardan dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim” diyerek büyük alkış aldı.
 
“ANTRENMAN GÜNLERİNİN GELMESİNİ İPLE ÇEKER HALDEYİM”
 “Ortaokul ve lise yıllarında teneffüs aralarında raket tutmuşluğum var tabi” diyen Güz kendi hikayesinden de bahsederek, “Sağ omuz, kol, ve dirsek bölgesinde yaklaşık 10 yıldır hissettiğim kronikleşmiş tutulma ve ağrılara iyi gelir düşüncesiyle 2013 yılında masa tenisine başladım. O yıllarda Çanakkale 18 Mart Stadyumunun altında Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne ait masa tenisi salonunda yine o zamanki adıyla Gençlik Spor İl Müdürlüğünden emekli olan antrenör Halil Kaçar abimden yaklaşık iki üç aylık bir eğitim ve antrenman aldım. Bu salonun fiziki koşulları çok yetersizdi. Daha sonra bu spora ara verdim. Geçen yıl Gençlik Hizmetlerine bağlı Sarıçay kenarında bulunan Gençlik Merkezindeki Kapalı Spor Salonunda Masa tenisi antrenmanları yapılmaya başlandığını öğrenir öğrenmez tekrar oynamaya başladım. Yaklaşık 4 ay orada masa tenisi oynadım. Sonra Kepez Belediyesi Başkanı Sayın Birol Arslan’ın masa tenisine kazandırmış olduğu bu güzel imkan ye şartları duyduğumda, hemen harekete geçerek daha önceden bazılarını tanıdığım Troia Veteran Masa Tenisi ailesine ben de katıldım. Beni aralarına kabul ettikleri için kendilerine teşekkür ederim. İşte bu güzel aile ile masa tenisi antrenmanları yapmaya başlamamla birlikte, bu spora yatkınlığım her geçen gün artmakta ve ben de bu durumdan büyük bir tat alıyorum. Hepsi çok değerli sporcular ve benim oyunumu çok yönlü olarak geliştirmeme katkı veriyorlar. Gerçi maçlarda beni hep yeniyorlar ama bakalım ileride zaman ne gösterecek. İnanın artık öyle bir hale geldim ki, antrenman günlerinin gelmesini iple çeker haldeyim.
Bu güzel birliktelik için tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, sevgi ve saygılar sunarım” dedi. Güz’ün yapmış olduğu hem güldüren hem duygusallaştıran konuşmasını alkışlayan sporcular, her zaman birbirlerine destek olacaklarını belirttiler.
 
“BAŞARILARI DAİM OLSUN”
Çanakkale Engelliler Derneği Başkanvekili Emel Köybaşı da, törene gelerek sporcularına desteklerini sunduklarını belirterek, “İrfan Güz hem kulübümüzün üyesi hem de yıllarca yönetim kurulu üyeliği yaptı. Engelli Derneği olarak bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Hem yönetimde olsun hem de spor camiasında olsun başarıları oldu, bundan sonra da başarıları daim olsun”
 
Konuşmaların ardından, sporcular ve davetliler toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirdiler. Törene özel ikramlarda bulunan sporcular, tören sonrasında antrenmanlarına başladılar.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN