Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Kepez Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla belediyede ‘Engelsiz Kepez Masası’ oluşturduklarını açıkladı.
 
Kepez Belediyesi’nde geçtiğimiz akşam düzenlenen Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı Birol Arslan, “Engelsiz bir Kepez, Engelsiz bir dünya için engelleri aşmaya önce kendimizden başladık. Yeni oluşturduğumuz ‘Engelsiz Kepez Masası’ ile erişilebilir bir belediyecilik hizmeti hedefliyoruz. Farkındalık yaratmak ve hayatlara dokunabilmek için ‘Engelsiz Kepez Masası’ nı hayata geçirdik. En büyük engel sevgisizliktir” dedi.
 
“KADIN EL EMEĞİ PAZARI’NI BAŞLATTIK”
Arslan, ardından Kasım ayında yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi vererek, “Kadınlarımızı çalışma hayatına kazandırmak amacıyla oluşturduğumuz Kadın El Emeği Pazarı ile el emeği, göz nuru ürünlerini satmaları için, aile ekonomilerine katkıda bulunmak için belediyemiz ek hizmet binasında Pazartesi ve Cuma günleri Kadın El Emeği Pazarı’nı başlattık” açıklamasında bulundu.
 
2020’DE 4 FUAR GERÇEKLEŞECEK
2020 yılında Kepez’de gerçekleştireceğimiz 4 fuar için protokol imzaladıklarını söyleyen Başkan Arslan, “25-28 Mart 2020 tarihlerinde Evlilik Fuarı, 15-18 Nisan 2020 tarihlerinde Tarım Fuarı, 30 Mayıs- 7 Haziran 2020 tarihleri arasında Kitap Fuarı, 9-12 Eylül 2020 tarihleri arasında Avcılık Fuarını düzenleyeceğiz” diye bilgi verdi.
 
“HALKIMIZI YILBAŞI AKŞAMI DÜZENLEYECEĞİMİZ ETKİNLİĞE DAVET EDİYORUM”
2019’un son meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini söyleyen Arslan, 3 Ocak 2020’de gerçekleşecek olan Meclis Toplantısı öncesi herkesin yeni yılını kutlayarak, şunları söyledi: “2020 yılının Kepez’e, ülkemize ve dünyaya barış, sevgi, saygı, hoşgörü getirmesini istiyorum. Özgürlüklerin arttığı, insanların düşünceleri nedeniyle tutuklanmadığı, doğanın katledilmediği bir yıl olması dileklerimle herkese saygılarımı sunuyorum. Yılbaşı programımızı da hep birlikte Kültür Müdürlüğümüzün programladığı şekilde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yılbaşı Sokağı’nda yılbaşı programını müdürlüğümüz hazırlayacak ve halkımızı yılbaşı akşamı düzenleyeceğimiz etkinliğe davet ediyorum.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN