Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı (TGK) Marmara Gazeteciler Federasyonu (MGF) Yönetimi, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
 
Geçtiğimiz Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevine atanan Rıdvan Duran, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı (TGK) Marmara Gazeteciler Federasyonu yönetimini ağırladı. Ziyarette, TGK Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Akıncı ve Sinan Tunç ile birlikte, Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ramazan Demir ve Marmara Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Müjdat Çetin, Bilecik Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ergün ile Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Ümit Babacan yer aldı. 
 
TGK ve MGF yönetimi, bir süre önce görevine başlayan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran’a hayırlı olsun temennilerini ileterek, yerel basın için önem taşıyan icra-iflas ilanlarının yerel gazetelerde yayınlamaya devam etmesine ilişkin düzenlemeye sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti.
 
BİK Genel Müdürü Duran, yerel gazetelerin güçlenerek büyümesi için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek, her zaman destek vermeye hazır olduklarını bildirdi. Yerel basının yaşamasının demokrasi açısından önemini bildiklerini aktaran Duran, bu amaçla çalıştıklarını dile getirdi. Duran ayrıca, yerel medyanın dijital alt yapısını güçlendirmek amacıyla BİK Genel Müdürlüğü bünyesinde proje birimi oluşturduklarını ve yerel gazetelere bu bağlamda destek vereceklerini de söyledi. Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ramazan Demir, ziyaret anısına BİK Genel Müdürü Duran’a hediye takdim etti.
 
Ersan KÜÇÜKKURU