Ülke sinemasının gelişimine katkı sağlayacak yeni sinemacıları teşvik etmek, farklı kültürlerden gelen kısa filmleri seyirciye ulaştırmak, festival aracılığıyla uluslararası kültürel diyaloğu geliştirmek, kısa filmlerin yapımını özendirmek, farklı tür ve temalı kısa filmleri mümkün olabildiğince daha çok izleyiciye ulaşmasını sağlamak, bir festival kültürü içerisinde alanında yetkin profesyoneller ile atölyeler, söyleşi ve paneller düzenleyerek sinemanın tartışılacağı nitelikli bir platformu sağlamak amacıyla gerçekleşen Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’nde sinema üzerine birçok panel ve söyleşi gerçekleşecek. Festival kapsamında yarışmaya katılan kısa filmlerin ise kazananları festivalin son günü düzenlenecek olan Gala Gecesi’nde açıklanacak.
Festivalin açılış töreni ise 4 Aralık Pazartesi günü saat 10.00’da Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Festivalin Ödül Töreni ve Gala Gecesi ise 6 Aralık Çarşamba günü saat 19.00’fa İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin işbirliğinde düzenlenen ve üç gün sürecek olan festivalin konukları ise; Murat Şeker, Özge Özberk, Semir Aslanyürek, Birol Güven ve İlhan Poyraz olacak. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’nin yarışmasına katılan finalistler ise şu şekilde; Acil Çırak Aranıyor-Osman Çakır, Servis- Ramazan Kılıç, The Mother of All Flowers (İlk Çiçek)- Merve Çaydere Dobai, Perde-Ali Şahin ve Uçurmanın Peşinde-Anıl Tokur.  Gösterim seçkisinde gösterilecek filmler arasında ise, A Stranger - Napal Anuwongcharoen, And Yel, We're Not Super Heroes - Lia Bertels, Across the Universe - Andrea Moneta, Berber - Efe Erimoğlu, Lekesiz - Mehmet Oğuz, Ukde - Hüsnegül Çelik, Üryan - Onur Coşkuner, Fraktal: Munchies - Zahid Çetinkaya, Gamsız Apartmanı- Furkan Taşçı, APP - Hatice Aşkın, Ekin Koç, Dede - Ahmet Keçili, Uzun Sürmüş Bir Filmin Kısası - Seyit Mehmet Yıldız, Donut Paradise - Erdem Arslan, Yaşlı Adam ve Tren - Ege Karakurt, Mülakat - Burhan Sağlanmak yer alıyor.
 
Birçok söyleşinin ve film gösteriminin de yer aldığı festival programı şu şekilde açıklandı:
4 Aralık Pazartesi Troya Kültür Merkezi’nde; 10.00 Festival Açılış, 10:30 Müzik Dinletisi, Yonca Yüksel Yeşilçam'dan Notalar, 11.00 Festival Filmleri Gösterimi, 11.30 Birol Güven ile Sektöre Dair Söyleşi, 13.30 Bir Yönetmen Murat Şeker Söyleşisi, 15.30 Yolu ÇOMÜ RTS'den Geçmiş Genç Sinemacılar Atölye Caner Keçeci, 15.30 Festival Filmleri Gösterimi.
 
5 Aralık Salı Necip Fazıl Kısakürek Salonu’nda; 10.00 Festival Filmleri Gösterimi, 14.00 Animasyon Üzerine İlhan Poyraz (Anima İstanbul), 15.00 Festival Filmleri Gösterimi, 15.30 Oyuncu Atölyesi: Özge Özberk Moderatör; Özgür Özberk, 16.30 Festival Filmleri Gösterimleri.
 
6 Aralık Çarşamba İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde; 12.00 Senaryo Atölyesi Prof. Semir Arslanyürek, 13.30 Festival Filmleri Gösterimi, 19.00 Festival Ödül Töreni Açılış, 19.10 Sarpedon Konseri, 19.30 Ödül Töreni/ Kazanan Filmin Gösterimi, 20.30 Kapanış, 21.35 Gala Kokteyl.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN