AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga’da açılışını yaptıkları Gençlik Merkezi’nin bölgede en özel yatırımlardan biri olduğunu ifade ederek, “Her zaman söylüyorum; yollar, hanlar, hamamlar yapılır. Mesele fizik değil kimya tabiri caizse. Yani içeriği iyi olan yatırımlar. Taşlar, kaldırımlar yapılırken gençlerimize, geleceğimize yönelik adımlar atmak en kıymetli yatırımlarımız. Bu güzel eser de sadece bir bina değil, içeriğiyle beraber bakanlığımızın en özel çalışmalarından bir tanesini açıyoruz. Futbol, basketbol sahalarının ötesinde burada kitap okuma odaları, folklor imkanları, bilgisayar satranç imkanları yabancı dil imkanları gibi Biga gençliğinin talep ettiği her ne varsa hizmet alanı olacak yeni bir yatırımdan bahsediyoruz. Gençlik yatırımları sadece bir alana hapsedilemez. Tek tip sporun, tek tip hobinin hiç kıymeti yok. Bu millet ne istiyorsa yapmak bizim görevimiz. Bakanlığımızın son dönem büyük bir ivmeyle motivasyonla her ilimizde benzer yatırımlar yapmış olması en büyük heyecanlarımızdan” dedi.
 
“MESELE ‘EMİN’ SIFATINA LAYIK GENÇLER YETİŞTİRMEK”
Çanakkale’nin gençlik alanındaki yatırımlarla da adından söz ettirmeye başladığını kaydeden Turan “Çanakkale Güzelyalı’da yine bakanlığımızın yaptığı 100 milyon liraya yakın bedeli olan bir Türkiye projesi olan Güzelyalı Gençlik Kampı, bitme aşamasına gelmiş harika bir sporcu eğitim merkezi. 500 kişilik oteliyle 6’dan fazla farklı spor alanındaki sahalarıyla tüm Türkiye’nin milli sporcularının gelip şehitlik başta olmak üzere tüm bölgemizi gezeceği özel bir yer. Biga’da da çok ciddi iddialarımız var. Burada çok sayıda köyümüze futbol sahaları, basket sahaları yapma imkanı bulduk. Balıkçeşme, Ağaköy, Elmalı, Yolindi, Örtülüce, İdriskoru ve Yeniçiftlik gibi birçok köyümüzde benzer yatırımlar oldu. Karabiga ve Gümüşçay’ımızın futbol sahası talebi vardı, onu da sayın bakanımızın öncülüğünde yoluna koyduk. Gençlerimiz ne istiyorsa yapmak boynumuzun borcu. Mesele bu işin hakkını vermek. Mesele ‘emin’ sıfatına layık gençler yetiştirmek. Bu güzel gençlik merkezimizde 3 tane kütüphanemiz var. Folklor oyun salonumuz var, bilgisayar atölyemiz var, el sanatları atölyemiz var, plastik sanatları atölyemiz var, müzik salonlarımız var, seminer salonumuz var. Daha birçok alanda ciddi imkanlarımız var. İstiyoruz ki benzer yatırımları her yerde yapalım” diye konuştu.   
 
“BİR GENCİN RUHU BİR ÜLKENİN KADER DEMEKTİR”
Turan konuşmasını şöyle tamamladı; “Bizler sömürge ruhlu insanlardan çok çektik. Artık bizim gençlerimiz tam aksine bağımsızlığını, milliyetini kuşanmış, özgüven sahibi gençler. Bizler gençliğin ne demek olduğunu iyi bilen insanlarız. Bakıyoruz, Çanakkale Destanının kahramanı hep gençler. Müziklere, türkülere konu olmuş gençler. 15 Temmuz destanı daha dün oldu tabiri caizse, yine kahramanlar gençler. Bir gencin ruhu bir ülkenin kader demektir. Gazi Mustafa Kemal de genç yaşta meydanlarda savaştı. Bir çok lider genç yaşta bedel ödediğinden dolayı ülkesini dönüştürdü. Çanakkale’de de bir iddiamız var; gençlerle beraber omuz omuza yol yürümek istiyoruz. Gençlik çalışmalarının sadece bir alanda değil, tüm alanlarda olmasını istiyoruz. Dört sene seçim yok yani iş zamanı, polemik, kavga zamanı değil. Kardeşlik zamanı, üretme zamanı, tabiri caizse hizmette yarışma zamanı. Her hafta bir ilçemizin taleplerini masaya yatırıyoruz, Ankara’da neler yapmak gerektiğini tartışıyoruz. Bunu yaparken de hiçbir şekilde parti ayrımı yapmıyoruz. Çanakkale’nin her evladı azizdir diyoruz. İlk defa söylüyorum; hemen komşu ilçemiz Çan, 7 milyonluk teminat mektubu talebi vardı kredi için. Dün çözdük, bugün başkana müjdeyi veriyorum. Bütün insanların talepleri bizim için kıymetli. Biz Çanakkale’nin ayağa kalmasını istiyoruz.”
 
Ersan KÜÇÜKKURU