TUREB’in de stant açtığı fuarda Çanakkale rehberi Adem Biçer TUREB Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer aldı. Biçer,  fuarda diğer bölge turizmcilerine ‘Troya Yılı’ projesini anlatarak, bilgilendirmede bulundu.
 
ATO Congresium'da gerçekleşen fuar 14-17 Kasım tarihlerinde yerli ve yabancı birçok turizm sektörünün temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti. Bu sene ‘Kültür Turizmi’ temasıyla gerçekleşen fuarda TUREB’de stant açarak misafirlerini kültür turizmi ve rehberlik mesleği hakkında bilgilendirmede bulundu. TUREB Yönetim Kurulu Üyesi Adem Biçer de katılarak, burada ‘Troya Yılı’ hakkında soruları yanıtladı.
 
“FUARA KATILIMIN ARTARAK DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUM”
22 ülkeden 60’ a yakın firmanın yer aldığı fuarın çok verimli geçtiğini söyleyen Adem Biçer, “Travel Expo Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, EMITT ve Travel Turkey İzmir fuarlarından sonra Türkiye'nin üçüncü büyük turizm tanıtım organizasyonu konumunda. Fuar çok verimli geçti ve her geçen yıl bu fuara katılımın artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.
 
“ETKİ YARATACAK VE FAYDALI OLACAK”
“Biz de TUREB olarak destekçisi olduğumuz fuarda ülke turizminin daha iyi seviyelere gelmesi için tanıtımlarda bulunduk” diyen Biçer, “Türkiye turizmine, özelinde Ankara’yı ve rehberlerin sektördeki yerini, önemini ön plana çıkaracak şekilde bilgilendirmeler yaptık. Fuara gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere ülke turizmi ile ilgili ve rehberlik faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yaptık bulunduk.
Türkiye’de EMIT ve İzmir Travel Turkey fuarlarından sonra en büyük turizm fuarı. Yeni olduğu için diğerleri kadar etkili değil ama Rusya’dan ve birçok devletten destek aldığı paneller yaptı. Önümüzdeki yıllarda çok daha büyük şekilde etki yaratacak ve faydalı olacak” şeklinde yorumunu aktardı.
 
“BÖLGEMİZİN TANITIMINI HER ZAMAN HER YERDE ÖN PLANDA TUTUYORUZ”
Bu seneki ‘Kültür Turizmi’ teması kapsamında geçtiğimiz sene Çanakkale’de birçok organizasyona ev sahipliği yapan ‘Troya Yılı’ projesi hakkında bilgiler verdiğini de belirten Biçer, “Bölgemizin tanıtımını her zaman her yerde ön planda tutuyoruz. Troya Yılı’ndan burada da bir kez daha bahsettik ve sektöre örnek gösterdik. Bölgeye nasıl avantajlar getirdiğini ve yatırımların yapılmasını sağlandığını anlattık. Diğer bölgelerin turizmcileri bunu örnek alarak kendilerine yol haritası oluşturuyorlar. Bize soruyorlar nasıl yaptığımızı, biz de bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere AK parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Sayın Valimiz Orhan Tavlı'nın destekleriyle Çanakkale'nin son yıllarda kazandığı Troya Yılı, Troas Kültür Rotaları, Mehmet Akif Ersoy Müzesi, Troya Müzesi gibi değerlerinden ve bu süreçteki birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimizden ve tecrübelerimizden bahsettik” ifadelerini kullandı.
 
Fuara katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın TUREB standına ziyarette bulundu. Biçer, kendilerine ülke turizminin beklenen noktalara gelmesi için yaptığımız faaliyetlerimiz ve rehberlerin önemli rolü hakkında bilgilendirmeler yaptıklarını, Çanakkale'de izledikleri turizm politikaları hakkında da açıklamalarda bulunduklarını belirtti.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN