Çanakkale’de fotoğrafçılık yapan Barış Saykun, bu sene düğün fotoğrafı taleplerinin geçtiğimiz senelere göre daha az olduğunu söyledi. Çalıştığı fotoğrafçı dükkanının vesikalık fotoğraf çekimleri sayesinde döndüğünü söyleyen Saykun, bu durumun bütün fotoğrafçılarda olduğunu vurguladı.
 
10 senedir fotoğrafçılık ile uğraşan Barış Saykun, bu sene evlenen çiftlerin düğün fotoğrafı taleplerinde düşüş olduğunu belirtti. Normalde yaptıkları için ancak üçte birini yapabildiklerini söyleyen Saykun, “Sadece biz de öyle oluyor diye düşünmüştüm ama Çanakkale’deki çoğu fotoğrafçı ile konuştuğumuz zaman işlerin aşağı yukarı önceki senelerden daha düşük olduğunu duyuyoruz. Bunun sebepleri, kimi fotoğraf çektirmek istemiyor kimi de eş, dost, akrabalara profesyonel olarak değil, telefonla hatıra olsun diye çektirelim diye düşünmeleri. Ekonomik tarafı da var tabi” şeklinde konuştu.
 
“EKİPMANLARA GÖRE DEĞİŞİYOR”
Düğün fotoğrafı çekimlerinin Bin 500 lira ve 2 bin 500 lira arasında değiştiğini söyleyen Saykun, çiftler düğün videosu isterse bunun da ayrı ücretlendirildiği bilgisini verdi. Barış Saykun, “Birçok firmada instagram için klip hazırlıyorlar ama o da olsun diye yapılmış bir şey. Ama bunun haricinde düğün hikâyesi adı altında çekilen klipler bu fiyatların haricinde. Ekstra fiyatlandırılıyor. Bu da kullanılan ekipmanlara göre değişiyor. Bu tamamen düğün sahiplerinin beklentileri ve talepleri ile alakalı” dedi.  
 
“DÜKKÂNIN LOKOMOTİFİ VESİKALIK FOTOĞRAF”
“Şu anda dükkânın lokomotifi vesikalık fotoğraf, biyometrik fotoğraf” diyen Saykun, “Onlar da nüfus cüzdanları, ehliyetler değişiyor diye. Belediye kartları, öğrenciler için okula, yurda kayıtlar, otobüs kartları, tapu gibi resmi olan her şeyde yine vesikalık kullanılıyor.  Biyometrikler de, ehliyet, kimlik ve pasaportlar için kullanılıyor” ifadelerini kullandı.
 
İsmail ŞEN