Yapraklarda Troya efsanesi Sergisi’nin ikincisinin açılışı Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün Güzel Sanatlar Sergi Salonu’nda açılışı gerçekleştirildi. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Sedat Arslan’ın açılışını yaptığı ve ilhamını Troya’nın mitolojik tarihinden alan sergi, 15 Kasım’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.
25 Haziran 2019’da Troya Müzesi’nde birincisi düzenlenen ve sergi süresince sanatseverlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği “Yapraklarda Troya Efsanesi” isimli sergi dün yeniden sanatseverlerle buluştu. Asos’ta yaşayan ve 20 senedir özel bir yaprak üzerine çeşitli eserler işleyen Hülya Kalaycı Unutur ve eşi Cevat Unutur, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Sedat Arslan’a eserlerini anlattı.
Hülya Kalaycı Unutur “Mimar Sinan Güzel Sanatlar 96 mezunuyum. 1999 yılında yaprak çalışmaya başladım, halen devam ediyorum. Daha önce karma sergilere katıldım. Asos’ta sanat evim var, orada sürekli açık olan bir sergim de var.Bu minyatür tekniğiyle, su bazlı altın varak kullanılarak yapılan bir çalışmadır. Çalışmalarımda Difenbahya bitkisinin yapraklarını kullandım, yurtdışından özel olarak getiriyorum. Vali’nin özel isteği üzerine 2018 Troya yılını işleyelim istedik. Araştırmalar, konulara karar vermem derken 1,5-2 sene sürdü. Rüstem Aslan da nelere çalışmam gerektiğini önerdi, eskizleri paylaşarak çalıştım. Burada 49 adet çerçeve var” açıklamalarında bulundu.Sergi, 16-22 Kasım arası Troya Müzesinde tekrarlanacak. 26 Kasım ve 27 Aralık’ta ise İstanbul’da ziyaret edilebilecek.

İsmail ŞEN