Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi'nde 30 Ekim 2019 Çarşamba günü Merkez Ortaokulu Anıları konuşuldu.
 
30 Ekim 2019 Çarşamba günü Kent Müzesi'nin konuğu emekli matematik öğretmeni Aysel Basmacı ve tarih öğretmeni Esin Uslu oldu. Kendilerini tanıtarak başladıkları sohbette Aysel Basmacı Merkez Ortaokulu'na ilk geldiği günden emekli olarak ayrıldığı son güne kadar yaşadıklarını konuklar ile paylaştı. Okula gelmeden önce okulun namını duyduklarını, kolej havasındaki bu okuldaki öğretmen arkadaşlarının kendilerine olan saygılarını dile getirdi.
 
Esin Uslu, Aysel Basmacı gibi kıdemli öğretmenlere duydukları saygıyı öğretmen odasındaki oturma düzenine kadar gösterdiklerinin altını çizdi. Aysel Basmacı çalıştıkları dönemdeki zümre toplantılarına değinirken, öğrencilerle olan diyaloglarını da paylaştı. Esin Uslu, çalışma hayatına halen daha devam ettiğini, yalnız günümüz eğitim sistemi ile Merkez Ortaokulu zamanlarındaki eğitim sisteminin çok farklı olduğunu, Merkez Ortaokulu'nda öğrendiklerinin faydalarını öğretmenlik hayatı boyunca gördüğünü belirtti. Esin Uslu, "Sadece öğrenciler için değil, bizim gibi öğretmenler için de bir okuldu" diye tanımladığı Merkez Ortaokulu'nun yıkılması karşısında duydukları üzüntüyü de ifade etti. Okullarından mezun olan öğrencilerle pek çok yerde karşılaştıklarını ve öğretmen olarak büyük gurur duyduklarını belirtti. Merkez Ortaokulu'nun yeniden açılabilmesi için verilen mücadeleye destek verdiklerini de sözlerine ekledi. Aysel Basmacı ve Esin Uslu'nun vefat eden öğretmen arkadaşlarını da andıkları sohbet gelecek haftaya buluşulmak üzere sona erdi.
 
Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi'nde 6 Kasım 2019 Çarşamba saat 18.00'da Birten Sarıbaş, İlhan Muhtaroğlu, Haluk Güven ile "Merkez Ortaokulu Öğrencilerinden Anılar" başlıklı sohbet gerçekleştirilecek.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi