İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi A. Burak Kunt, Kasım ayı Belediye Meclis toplantısında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın kendisine söz vermeyip sansür uyguladığını belirterek sitemde bulundu.

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi A. Burak Kunt, belediye meçli toplantısı sonrasında sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda; “Bugün yapılan kasım ayı olağan toplantısında Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ın tarafıma ‘söz vermiyorum’ diyerek sansür uygulamasını şiddetle kınıyorum. Bu siyasi nezaketsizliği bir demokrasi katliamı olarak değerlendiriyorum. Her fırsatta demokrasiden bahseden Sayın Başkanımızın, seçilmiş bir belediye meclis üyesinin eleştirisine tahammül derecesi üzücüdür. İttifakımız milletle derken ciddiydik. Hatayı kim yapıyorsa Çanakkale halkı için karşısında olmaya İYİ Parti olarak devam edeceğiz. Cevap hakkımı önümüzdeki hafta yapacağım basın açıklaması ile kullanacağımı kamuoyu ve basın mensuplarının bilgisine sunarım” dedi.

Sosyal medyadan daha sonra bir açıklama daha yapan Kunt şu ifadeleri kullandı; “Bugün gerçekleşen kasım ayı meclis toplantımızdaki toplu taşıma ve inşaatlarda sessiz boru uygulaması ile ilgili iki ana konumuz vardı. İthamlara söz hakkı alamadığımız ve cevap veremediğimiz konu sessiz boru uygulaması hakkındadır. Toplu taşıma ile ilgili olan teklifimiz şu şekildedir. Her ne kadar anlatmakta güçlük çekmiş olsakta, Çanakkale Belediyesi personelinin ücretsiz biniş hakları olan 1 milyon 300 bin Türk Lirasını( eski para ile 1 trilyon 300 milyarı) servis bedeli olarak öderse, toplu taşımayı kullanan emeklilerimiz, öğrenci kardeşlerimiz, Çanakkaleli hemşerilerimiz bu hizmeti daha ucuza kullanacaklardır. İYİ Parti olarak teklifimiz ile toplu taşımaya tahmini %5-10 arası indirim yapılabilecektir. Bu tekliflerimizden sadece biridir.”

İsmail ŞEN