Arıburun İlkokulu 3/A Sınıf Öğretmeni tarafından hazırlanan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın hep birlikte okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşması Okul Müdürü Mehmet Çetin tarafından yapıldı.
Bizlere, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan edilen Cumhuriyet’in nice emekler sonucunda kurulduğunu belirten Arıburun İlkokulu Müdürü Mehmet Çetin, “Ülkemiz, düşman birlikleri tarafından işgal edilmişken ve yokluk içindeyken Atatürk ve arkadaşları; Türk milletini tek çatı altında topladı. Umutlarını yitirmiş ve yenilgiyi kabul etmek üzere olan bir milleti, küllerinden yeniden doğurdu. Onları, ellerinde hiç birşey olmasa dahi, inançları ile bu savaşı kazanabileceklerine inandırdı. Böylelikle Türk ordusunun, ellerinde silahları, yiyecekleri yemekleri dahi yokken halk onlara yardım etti ve hep beraber bu savaş kazanıldı. Kurtuluş Savaşını ardından ise; Cumhuriyeti kurdu ve Türk devletinin sosyal, laik ve özgür bir ülke haline gelmesini sağladı. Bugün bu okullarda bu eğitimi özgürce alıyorsanız, bunu Cumhuriyetin kurulmasına v Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e borçlusunuz. Bunları unutmadan bayramı coşkulu bir şekilde kutlamanızı diliyorum” diye konuştu.

“ATATÜRK KENDİ İÇİN DEĞİL, GELECEK NESİL İÇİN ÇABALADI”
Cumhuriyet bayramının, Büyük Önder Atatürk’ün Cumhuriyeti kurmasıyla beraber her yıl kutlanmasını istediği bayram olduğunu ifade eden Okul Müdürü Mehmet Çetin, öğrencilere hitaben konuşmasına şöyle devam etti; “Sizler onun düşünceleri önderliğinde eğitiminizi alırken, ona layık olmalı ve onu gururlandırmalısınız. Atatürk kendi için değil, gelecek nesil için çabaladı ve ülkeyi düşmanların elinden kurtardı. Sizden istenen ise; onun kurtarmış olduğu bu ülkeyi her geçen gün daha ileriye taşımanızdır. Bunun için eğitiminizi en iyi şekilde almanız ve ülkeniz için en iyi hizmeti vermeniz gerekmektedir.”
Çetin’in konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. 4’ncü sınıf öğrencileri tarafından hep bir ağızdan seslendirilen ‘Al Yıldızlı Bayrağım’ şarkısı büyük beğeni topladı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları programını izleyen veliler de şarkıya alkışlarıyla eşlik etti. Sonrasında ise 3/A sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Cumhuriyet Oratoryosu’ sahnelendi. Duygusal anların da yaşandığı oratoryonun ardından ise finalde öğrenciler tarafından dev Türk bayrağı açılıp, 10’ncu Yıl Marşı seslendirilerek Arıburun İlkokulu’nda Cumhuriyet coşkusu zirveye ulaştı. Programda ayrıca okulda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Ersan KÜÇÜKKURU