Çanakkale’de demokrasi nöbetindeki alana Bakan Veysel Eroğlu, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ile geldi. alanda vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar atarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulundu.

Alana geldikten sonra vatandaşlara hitap eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bundan 101 yıl önce Çanakkale’de bir destan yazıldığını, Çanakkale Geçilmez destanı yazıldığını söyledi. Sizde bu destanı yazan kahramanlardansınız ve bugünde ikinci bir büyük destan için nöbet tutulduğunu ifade eden

Bakan Veysel Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Bu darbe girişimine 79 milyon vatandaş karşı çıktı. Unutmayın bu zafer sizin zaferinizdir. 15 Temmuz milletimizin tarihinde en alçak, en kanlı ve gerçekten kökü dışarıda menfur bir darbe  girişimi olarak tarihe geçti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde darbeler olmuştur. Ama hiçbir darbede askerler milletin evlatlarına ateş etmemişlerdir. Jetlerler, helikopterler bomba yağdırmamışlardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmamıştır. Burada hem Cumhurbaşkanlığı külliyesi, Başbakanlık, Özel Kuvvetleri Özel Harekat, bunun dışında vatandaşa tanklarla üzerlerine gittiler. Helikopterden adeta taradılar. İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde kahraman vatandaşları tarayarak ateş ettiler. Şehit ettiler. Dolayısıyla bu kökü dışarıdan, alçak, bir darbe girişimidir”
Türkiye’nin bahtı açık. Bu milletin bahtı açık. Yıldızı parlak. 21’nci asra Türk Milleti mührünü vuracaktır. Biz şuanda birlik ve beraberlik kararlılığımızı bütün dünyaya gösterdik. İnşallah bu kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daha da pekiştirirsek, bizi hiçbir güç yıkamaz. Çok oyunlar var. 1699 Karlofça Antlaşmasından bu yana bu milleti yok etmek için Batı sürekli oyun üzerine oyun oynuyor. Maşalar var. FETÖ’de Batı’nın terör örgütlerinin aynı zamanda bir takım istihbarat örgütlerinin maşasıdır. Tarihin en büyük hainidir. Dolayısıyla onlara uyup da maalesef asker elbisesine bürünmüş bazı teröristler var ya, onlar perişan oldular. Rezil oldular. Bunlar kahraman ordumuz içinde sadece yüzde 1,5 olan bütün akıllarını o 1 Dolara satmış olan hainlerdir. Ordumuzun askeri, ordumuzun Generali Mehmetçiktir. Peygamber ocağıdır. Bunun da böyle bilinmesi lazım. Kışlasını teslim etmeyen, geçit vermeyen komutanlarımız var. Özel Kuvvetlerde bir kahraman Astsubay Paşasının emrini dinleyerek o haini bur öldür deyince Ömer Halisdemir isminde bir kahraman çekiyor tabancayı alnında vuruyor. Hainlerin gideceği yer cehennemdir. Hainler için yaşasın cehennem diyoruz”

Konuşmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kentten ayrıldı.


Kaynak: Haber Merkezi