“Benim olduğum yerde panik yok” diyen Turgay Saka, Fulin ile beraber yaptığı en son çalışması ‘Panik Yok’ şarkısı ile müzikseverlere farklı bir müzik deneyimi yaşatıyor. ‘Panik Yok’ isimli tekli çalışmasını değerlendiren Turgay Saka, “Son zamanlarda toplum olarak bir panik hali içerisindeyiz. Biz de dedik ki, en azından bu paniğin içerisinde insanları rahatlatalım, biraz uzaklaştıralım, ‘panik yok’ diyelim, daha güzel olsun. Çok da güzel oldu, iyi ki yapmışız. Fulin ile beraber yaptığımız projede çok saygı duyduğum kişilerin fikirleri ile hareket ettim. İyi de bir sonuç elde ettik. Bizim ve onların enerjileri ile beraber çok güzel bir yere gitti ve ‘Panik Yok’ ortaya çıkmış oldu” dedi.
 
“ENERJİM EN BÜYÜK SIRRI, MOTİVE OLMAK”
Enerjisini motive olmaktan aldığını söyleyen Saka, “Öyle garip yerlerde öyle şarkılar geliyor ki aklıma, bazen ben de anlayamıyorum. Genetik olmuş diyebilirim. Şunu çok iyi biliyorum; iyi işler yaptıkça motive olup üstüne koyarak gittiğimi düşünüyorum. Motive olmazsanız, o enerjiyi alamazsanız, enerji vermeniz mümkün değil. Ben de o enerjiyi aldığımı ve üstüne koyarak gittiğimi düşünüyorum. Enerjim en büyük sırrı, motive olmak” diye konuştu.
 
“KÜFÜR ETMEK İLE ŞARKI SÖYLEMEK BAĞDAŞTIRILMAMALI”
Günümüzün müzik sektörünü de değerlendiren ünlü sanatçı, “Bizim bir kültürümüz var. 90’lardan itibaren geldiğinizde hep bir ivme kazanıldı, hep üstüne koyuldu. Hep ilerlenildi. Son zamanlarda maalesef kendi adıma söyleyeyim, internet çağımıza doğmuş çocuklarımıza çok kötü etkilendiği kötü şarkılar yolunda ilerlemiş olduğunu düşünüyorum. Önemli olan kaliteli işler yapıp, insanlara iyi bir şeyler verebilmek. Küfür etmek ile şarkı söylemek bağdaştırılmamalı diye düşünüyorum. Önemli olan yaptığımız sanatla bir şeyler verebilmek. En çok buna üzülüyorum. Benden küçük yaşta olan gençlerimize saygılı nasıl olunabilir diye öğretmeye çabalarken böyle bir şeyin içerisine anlamsız bir şekilde düşmüş bulunmaktayız. Türk müziği olarak, pop müziği olarak Sezen Aksu’lardan, Ajda Pekkan’lardan gelme birileri olarak aslında yolumuza devam etmemizde fayda var diye düşünüyorum. Onlar bizi dünyaya tanıtmış durumda” şeklinde konuştu.
 
“HER ÇİFTİN SEVEREK DİNLEYECEĞİ BİR ŞARKI OLACAK”
Saka, gelecek projelerinden de bahsederek, “Banu Parlak ile bir feat yapmıştım. Youtube üzerinde 10 milyon izlenmeye ulaştı. Onun öncesinde kendi çalışmalarımda var. En son Fulin ile birlikte bir çalışma yaptık. Bundan sonra da solo bir çalışma yapmayı düşünüyorum. 2-3 aylık süreçte bir sıkıntı olmazsa, slow, insanların ruhuna hitap edecek, bir tüyo vereyim, her çiftin severek dinleyeceği bir şarkı olacak. Sadece yorumcu kimliğimizle değil besteci kimliğimizle de bu sektörün içerisinde yer almak ayrıca gurur yaşatıyor. Çünkü bu dünyadan göçüp gittiğimizde şarkılarımız kalacak. Ne mutlu bize ki böyle bir işin içerisinde insanlara güzel şarkılar sunabiliyoruz” diyerek hayranlarına müjde verdi. 
 
“BİR KERE DE OLSUN MUTLAKA GİTMELİLER”
Çanakkale’ye çocukken bir defa geldiğini söyleyen Turgay Saka, şunları söyledi: “Oranın yeri tartışılmaz. Zaten insanların gitmesine gerek yok orayı hissetmek için ama bir kere de olsun mutlaka gitmeliler. Yurtdışı turnemden sonra Çanakkale’de şöyle bir konser versek, eğlensek çok güzel olur.”
 
Gülçin AKIN