Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İstanbul ÇABA Derneği ve Kepez Belediyesi paydaşlığında, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (ASAM) ile işbirliği içerisinde bulunan, 2008'den bu yana varlığını sürdüren ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi (ÇABAÇAM) 12.yılında çocukların okul öncesi eğitimini yürütmeye devam edecek. Okulun ilk gününde öğrenciler ve velilerinin katılımı ile düzenlenen oryantasyon eğitimi yapıldı. Velilerin bilgilendirildiği, minik öğrencilerin ise serbest etkinliklere katıldığı eğitimin ilk gününde alışma süreci başladı.
 
ÇABAÇAM' ın ilk gününde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Kepez Belediye Başkanı Danışmanı Umut Sayı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necla Sulu, Kültür ve Sosyal Çalışanı Pınar Şimşek , Çanakkale Bahçeşehir Koleji Kurucu Temsilcisi Hicran Yıldırım ve Bahçeşehir Koleji Anaokulu Koordinatörü Ebru Mutlu Özdamar ve gönüllü Maggie Pınar katıldı.
Ayrıca ÇABACAM verdiği bilgiler doğrultusunda eğitim alacak olan 21 çocuğun 6’sının da göçmen ailelerin çocukları olduğu paylaşıldı.
 
Gülçin AKIN