Çanakkale’den de Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Osman Demirci ve dernek üyesi Usta Salih Çorbacı da bu rekorun kırılması için destek verdi.
 
Geçtiğimiz günlerde İzmir’de 'Pasta Şehri İzmir' sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Pastart Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali'nde dünyanın en uzun pastası rekoru kırıldı. KültürPark’da gerçekleşen organizasyonda, İzmir Fuar’ının etrafını dönerek, ortasında ay yıldız şekli olan ve 2 bin 842 metre ve  20 ton ağırlığında olan pasta, Guiness yetkilileri ve İzmir 8.Noter tarafından tescillendi.  İzmir’den önce ise 'dilimli pasta' rekoru 1800 metreyle Japonya'da, normal pasta rekoru ise 2 bin 700 metre ile Antalya'nın Alanya ilçesinde kırılmıştı.
 
Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Osman Demirci, yapılan etkinlik ile ilgili olarak, “Çanakkale’den de Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği ve Marmara Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu başkanlığı olarak destek verdik organizasyona. 3 bin metre olarak planlanmıştı fakat 2 bin 842 metre pasta uzunluğu olarak tescillendi. Biz de orada pasta yapımında eşlik ettik. Türkiye’nin 61 vilayetinden arkadaşlarımız geldi. Onlarla beraber, pastamızı yaptık. Yaklaşık 5 saatlik bir zaman zarfında pastamızı ortaya çıkardık” değerlendirmesinde bulundu.
 
Bin 500 aşçının katılarak yaptıkları pastada 3 ton un, 3 ton şeker, 1 ton nişasta, 5 ton krem şanti, 200 bin yumurta ve 800 kg oveleks katkı maddesi kullanıldığı bilgisi paylaşıldı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN