Çanakkale’de demokrasi nöbeti, 19’uncu gecesinde İskele Meydanı'nda sürüyor. Saat 21.00’de başlayan programa yüzlerce vatandaş katıldı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan'ın eşi Kevser Turan, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan, çocuklarıyla birlikte demokrasi nöbetine katılan vatandaşları selamladı. Daha sonra şehitler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Demokrasi nöbetine katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencisi Burkina Fasolu Muhammed Ganontory tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Hayırseverler tarafından vatandaşlara pilav, ayran, su ve çay ikram edildi. Ayrıca demokrasi nöbetinde Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü stant açarak, vatandaşlara broşür dağıttı. Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ın vatandaşlara hitap ettiği programda, ünlü sunucu Bekir Develi bir söyleşi gerçekleştirdi.
 
Lapseki'de demokrasi nöbeti şölen havasında geçti
Lapseki ilçesinde devam eden demokrasi nöbeti şölen havasında geçti. 
 
15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilçede yer alan vatandaşlar ile birlikte düzenlenen demokrasi ve milli irade programı şölen havasında geçti. İskele Cami yanında düzenlenen program Gazi Süleyman Paşa Cami Müezzini Mehmet Yıldız'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve tüm şehitler huzurunda saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.
 
Düzenlenen programa destek için katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Abdullah Akın '15 Temmuz akşamı yaşanılanlar, Demokrasi ve Milli İrade' konulu konuşması yaptı. İlköğretim öğrencisi Bilgesu Çetkin ‘Zulmü Alkışlayamam’ ve Reşat Demiral, Arif Nihat Asya’nın ‘Dua’ adlı şiirlerini okudular. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Pakistan asıllı Baboo Ali bir konuşma yaparak, Pakistan ile Türkiye’nin her daim kardeş olduğunu, 15 Temmuz gecesinden itibaren Pakistan’ın her şehrinde, köyünde, Türkiye’deki gibi nöbetlerin sürdüğünü söyledi. Baboo ayrıca Pakistan halkından Lâpseki’ye ve Türkiye’ye selam getirdiğini belirtti. Lâpseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz program sonunda vatandaşları selamladı.
 


Kaynak: İHA