Lapseki Hükümet Konağı’nın önünde gerçekleşen program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi günün anlamına vurgu yapan şiir okudu. Törende, İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Türker Altıngöz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından Atatürk büstüne çelenk konuldu. Program Lapseki Belediyesi’nin gaziler ve gazi yakınları için Sahil Sosyal Tesislerinde düzenlediği kahvaltı ile devam etti.
 
“CANLARI PAHASINA ÜZERLERİNE GELEN MERMİLERE DOĞRU YÜRÜDÜLER”
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, günün önemine ilişkin, ”Bugün özel bir gün olduğu için burada toplanmış bulunuyoruz. Ülkenin geçmişinde ve geleceğinde gazilerimizin hep imzası vardır, şehitlerimizin hep imzası vardır onlar, şehitlerimiz ve gazilerimiz bu ülke için canlarını verdiler. Gazilerimiz de canları pahasına üzerlerine gelen mermilere doğru yürüdüler. Bu vatan için mücadele ettiler. Biz tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hakkın rahmetine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor gazilerimize de bundan sonraki yaşamlarında sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Garnizon Komutanı Albay Türker Altıngöz ise, ”Bugün çok anlamlı bir günde burada hep birlikte bir aile ortamında bulunmaktayız. Ben Kıbrıs’ta çalıştığım dönemde de Türk Mukavemet Teşkilatının orda gazi olanlarının Türkiye’ye gittiğiniz zaman Türkiye’deki gazi olanlara selamımızı her zaman iletin direktifiyle gazilerimize Kıbrıs’tan da iletiyorum. Bu kahvaltıyı düzenleyen Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
“BUGÜNDE SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”
İlçe Kaymakamı Tahir Şahin de günle ilgili olarak şunları söyledi: ”Bu özel günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanının verildiği ve siz değerli gazilerimizin bu memleket için, bu vatan için hizmetlerinizin vermiş olduğunuz bedelin bir ölçüsü olmasa da sizlere bir araya gelmeyi vesile kılan bugünde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Devlet olarak en büyük arzumuz şehit ve gazilerimizin bizlere olan emanetlerini muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı topraklarımızın üzerinde ilelebet bir ve beraber olarak dalgalanmasını sağlamak. Ülkemizde devletimiz gazilerimize elinden gelen bütün gayreti tüm içtenlik ve samimiyetle yapmaktadır.”
 
Gülçin AKIN