AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın, oğullarının sünnet düğünü Lapseki Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleşti. Sünnet düğününe birçok siyasi de katılarak, Turan ailesini mutlu gününde yalnız bırakmadı.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve eşi Kevser Turan'ın oğulları Ömer, Kerem ve Asaf'ın sünnet düğünü geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Turan’ı mutlu gününde akrabaları ve arkadaşlarının yanı sıra siyasiler de yalnız bırakmadı. 6 bin kişinin bulunduğu düğüne Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da katılım gösterdi. Lapseki’de evlerinin önünde gerçekleştirdikleri sünnet düğününe Çanakkale’den Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da katıldı.
 
Düğün töreni öncesinde davetliler Turan ailesini tebrik etmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Hatıra fotoğrafının çekiminin ardından, 19.00’de mevlüt okunmasıyla başlayan sünnet düğünü yemek ikramı ile devam etti. İlahilerin okunmasının ardından ise Türk halk müziği, Türk sanat müziği konseri ve halk oyunları gösterisi ile eğlenceli anlar yaşandı.
 
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Turan’a hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, ”Turan ailesinin değerli misafirleri, evlerinize, yuvalarınıza saçılmış inciler gibi göz aydınlığı evlatlar bahşeden cenabı hakka hamd ediyorum. Kız erkek ayrımı yapmadan ama bilhassa yetim çocukları daha fazla seven peygamber efendimiz Resulüllah’ı Vesselam’a da selat ve selam gönderiyorum. Turan ailesinin sünnet davetine icabet ederek bu sevince ortak olduk ve ortak olarak suretiyle sevinci çoğaltan, güzelleştiren bir davetten hepinize teşekkür ediyorum, hayırlı akşamlar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN