Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) büyük bir bilimsel organizasyona ev sahipliği yapacak.
 
Özellikle S-400’leri üreten kişinin Türk Asıllı olması ile dünyanın çeşitli noktalarında görev yapan Türk kökenli bilim insanları tekrar gündeme geldi. Türk asıllı olup, dünyanın gelişmiş ülkelerinde görev yapan, başarılı bilim insanlarını Türkiye’ye davet eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 6 bilim insanını kente getiriyor.
 
NASA’da Jet Motorları Laboratuvarında görev yapan Türk Asıllı Dr. Erkin Siddick; Amerika Massachusettes Üniversitesi’nde görev yapan ve DNA konusunda çok önemli çalışmalara imza atan aynı zamanda ilk buzağıyı klonlayan kişi olarak Genetik Araştırmalar uzmanı Prof.Dr. Maya Mitalipova; Washington’da görev yapan Amerika-Çin ilişkileri uzmanı Ömer Kanat; dünyada insan hakları konusunda önemli çalışmalarda bulunan ve Avusturalya’dan katılan Dr. Memtimin Ala, İsviçre’de Swisscom Bilişim Teknolojileri Uzmanı Dr. Abduxukur Abdurixit; Almanya’dan Araştırmacı-Yazar Gazeteci Perhad Muhammedi’nin sunum yapacağı ‘Türk Asıllı Dünyada Ünlü Bilim İnsanlar Konferansı’ 5 Eylül Perşembe günü saat 10.30’da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Trzioğlu Yerleşkesindeki Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
 
Bilimsel alanda çok değerli bilgilerin sunulacağı bu etkinlik özellikle öğrenciler için ayrı bir önem taşıyor. Kariyer ve gelecekleri için, dünyada alanlarında kendini kanıtlamış Türk Asıllı Bilim İnsanlarından sertifika alacak olan öğrenciler, büyük bir fırsat yakalamış olacaklar. 6 oturum için 6 ayrı sertifika verilecek olan konferansta tüm etkinlikler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından ücretsiz olarak yapılacak.