1903 Çanakkale Beşiktaş Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı, Yakamoz Kuyumculuk ve Kartal Yuvası’nın sahibi Orhan Dom, yeni dükkanı Orion Plus Kuyumculuğun açılışını gerçekleştirdi. Çanakkale’nin önde gelen isimlerinin de katılım sağladığı açılışa, Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Erdal Torunoğlu ve Beşiktaş Eski İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi de katıldı.
 
Gümüş ve mücevherat alanında hizmet veren Orion Plus Kuyumculuğun açılışı görkemli bir şekilde gerçekleşti. Hem imalat hem de satış alanında hizmet verecek olan Orion Plus Kuyumculuğun açılışına AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Erdal Torunoğlu ve Beşiktaş Eski İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi katıldı. Ayrıca Orhan Dom ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda Çanakkaleli vatandaş da mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.
 
Temsili kurdele kesiminden önce Orion Plus Kuyumcu Dükkanı Sahibi Orhan Dom, açılış konuşmalarını yaparak, “Ben Çanakkale’ye 1987 senesinde geldim ve bu dördüncü yatırımım. Biz diyoruz ki; Çanakkale’ye daha iyi nasıl hizmet edebiliriz, bunun araştırmaları içerisindeyiz. Mesleğimiz yönünde biraz ağırlık olsun diye bu iş yerimizi açmaya gönül verdik. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
“ESNAFIMIZIN DÜKKAN AÇMASI ÇOK ÖNEMLİ”
Ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da konuşma yaparak, “Öncelikle hayırlı olsun diliyorum. Sayın Dom’un açılışlarına katılıyoruz, bundan büyük mutluluk duyuyoruz çünkü bir esnafımızın bir dükkanı daha açılıyor. Bu gibi dönemlerde esnafımızın dükkan açması çok önemli. Çanakkale için çok önemsiyorum. Hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın. Nice açılışlarda buluşalım, yatırımlara devam” diyerek iyi dileklerini iletti.
 
“TÜRKİYE’MİZ 8 BUÇUK MİLYAR DOLAR ALTIN İTHAL EDEN BİR ÜLKE”
Belediye Başkanı Gökhan’ın ardından hayırlı olsun dilemek üzere konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Meclis kapandığından beri ilçe ilçe, köy köy dolaşıp kamu yatırımları başta olmak üzere Çanakkale’nin gelişmesi, kalkınması için adımlar atıyoruz. Bugün özel sektörde dördüncü işyerini açmış, Beşiktaş’lığından tanıdığımız kıymetli dostumuzun açılışında bir aradayız. Çanakkale’miz her alanda; eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ormanda, madende her alanda büyümek durumunda. Bugün de kuyumculuk sektöründe hizmet etmek için iş yerinin açılışındayız. Çanakkale’mizde yanlış hatırlamıyorsam 30 kadar kuyumcu arkadaşımız var. İlçelerimizle beraber toplam 80 kadar kuyumcumuz var. Türkiye’miz 8 buçuk milyar dolar altın ithal eden bir ülke. Çok büyük bir rakam. Kadınlarımızın, erkeklerimizin kullandığı günlük altın ihtiyacından tutun da diğer alanlara kadar 8 buçuk milyar dolar gibi büyük bir rakam biz dışarıya veriyoruz. Oysa ülkemizde benzer yatırımlar uluslararası standartlarda olmak kaydıyla çıkarılması, teşvik edilmesi, hem iş hem istihdam için kıymetli” ifadelerini kullandı.
 
“SON DÖNEMDE ÇANAKKALE’MİZDE 2 BİN 150 KADAR İŞ YERİ AÇILDI”
“Bugün de yine kıymetli bir iş yerimizin açılışı için buradayız. Kim iş üretiyorsa, kim istihdam üretiyorsa hepimiz için baş tacı” diyen Turan, “Orhan Bey’in bu girişimini kutluyorum. Esnafımız hepimizin gören gözü, işiten kulağı. Esnaf mutluysa bizler mutluyuz, esnaf huzurluysa bizler huzurluyuz. Son dönemde Çanakkale’mizde 2 bin 150 kadar iş yeri açıldı. Bir 600 küsur kapanmamız var ama her türlü ekonomik zaman zaman dalgalanmalara rağmen, faizin, doların artmasına, inmesine rağmen, bu dengelerin oturacağınız, Çanakkale’mizin ve Türkiye’mizin kalkınmaya devam edeceğini büyük bir kararlılıkla söylemek istiyorum. Bugün de bunun bir adımını atıyoruz. Küçük de olsa şık bir iş yerini, tam merkezde, özellikle hanımefendilerin beğeneceklerini düşündüğümüz bir sunumla beraber iş yerinin açılışını yapıyoruz. Ben tekrar hayırlı olmasını ümit ediyorum. Sadece satmak değil imalat bölümü de var. Üst katta imal edecekler, alt katta sunacaklar. Kuyumculuğun hem üretim tarafında hem de sunum tarafında olacak. Bu işyerinin Çanakkale’mize, Orhan Bey ve ailesine hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından, dualar eşliğinde dükkânın açılışı gerçekleşti. Temsili kurdelenin kesiminin ardından, ziyaretçiler dükkânı gezerek, ürünler hakkında bilgi aldı.
 
Gülçin AKIN