Geçtiğimiz gün Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından yüzme yarışları ve yağlı direk yarışması vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümünde çelenk koyma töreni ile başlayan program içerisinde en dikkat çeken yarışma, yağlı direk yarışması oldu.
 
Yat Limanı’nda gerçekleşen yağlı direk yarışmasında, yarışmacılar üzeri gres yağı ile kaplanan yaklaşık 7 metre uzunluğundaki direğin ucundaki Türk bayrağına ulaşmak için kıyasıya mücadele etti. 10 senenin ardından tekrar düzenlenen yağlı direk yarışması vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Bayrağı almak için mücadele eden yarışmacıların, yağlı direkten denize düşüşleri ise hem yarışmacılara hem de izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Yarışmanın en heyecanlı noktası ise yarışmacı Nedim Evreşe’nin bayrağa ulaştığı an oldu. Türk bayrağını alarak denize atlayan Evreşe, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Yarışmanın sona ermesi ile birlikte bütün yarışmacılar denize atlaması renkli görüntülere sahne oldu. Yarışı kazanan Nedim Evreşe’ye ise ödülü olan yarım altın, Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu tarafından takdim edildi.
 
Daha önceki yağlı direk yarışmalarına da katılan Nedim Evreşe, bu yarışmanın dokuzuncu yarışması olduğunu belirterek, "Bu bayrağı şehitlerimiz için aldım. Her şey vatan için. Bugüne kadar aldığım dokuzuncu  bayrak. Yaşlanmadım, daha buradayım" diyerek heyecanını paylaştı.
 
Gülçin AKIN