Gökhan, ziyarette yaptıkları konuşmada üyeler ile daha çok görüşülmesi gerektiğinin önemine değinirken, aynı zamanda birlikte ‘en yaşanabilir şehir’ imajını korumak zorunda olduklarını söyledi.
                          
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Belediye Meclis Grup Üyelerini makamında ağırladı. Grubu adına açıklamada bulunan AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Esra Yüksel, “Başkanımıza gecikmiş bir ziyarette bulunuyoruz. Bayram, seçim derken biraz geç oldu ama sonunda ziyaretimizi gerçekleştirdik. Hayırlı olsun diliyoruz” dedi.
 
Başkan Gökhan ise ziyaretten dolayı çok teşekkür ederek, nazik bir ziyarette bulunduklarını belirtti. Gökhan, “Böyle şeylere pek alışık değiliz, yanlış yapıyoruz aslında. İlişkilerimiz, diyaloglarımız meclisin dışında da sürmesi lazım. Sonuç itibariyle hepimizin hedefi bu kente hizmet etmek. Kentin gelişmesini sağlamak. Elbette ki başkanlık makamının bir yaptırım gücü var ama karar alma noktasında meclis çok önemli. Sadece meclis üyeleriyle de değil, sivil toplum kuruluşları da bu sürecin bir parçası olmak durumda. Katılımcı demokrasiyi daha da geliştirmemiz lazım. Mecliste çoğunluk-azınlık kavramını ben kabul etmiyorum, meclis bir bütündür. Meclisteki herkes Çanakkale Belediyesi meclis üyesidir ve Çanakkale halkının temsilcisidir. Meclisteki kararlarda elbette ki siyasi görüşlerde farklılıklar olacaktır, doğaldır. Sonuç itibariyle beş yıl boyunca kent yararına büyük projelerde ya da önerilerde bir bütünlük içerisinde olmak zorundayız. Canlı yayın bu yüzden yapıyoruz. Herkes dinlesin, anlasın. Herkes katkıda bulunsun. Hatta meclisten sonra alınan kararda bir sıkıntı varsa, kamuoyu bunu tartışsın bu tekrar değerlendirilsin. Her zaman diyalog içerisinde olmak durumundayız. Sadece bugün değil her zaman beni ziyarete gelebilirsiniz. Meclis dışında konuları tartışabilir, gündem oluşturabiliriz. Oluşmuş olan gündem ile ilgili görüşlerini meclisten önce paylaşabiliriz. Böyle olmasında fayda var sonuç itibariyle meclise girdiğimizde canlı yayında bunu yapmaktansa, öncesinde ön bir görüşme yapılması faydalı olur. Takdir sizin tabi, bir gündem oluşturuyor ve size yolluyoruz. Eğer gündem ile ilgili grup kararı almadan önce bu konu nedir diye bilgi almak isterseniz direkt benden bilgi alabilirsiniz. İlla müdürden, personelden değil; bütün konularda değil ama bazı temel konularda niye böyledir diye görüşebiliriz. Bu hem doğru kararı almamızı hem de hızlı kararı almamıza yarar” şeklinde konuştu.
 
“VERİMLİ BİR MECLİS OLMASINI İSTİYORUZ”
Bunları duymaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Ak Partili Esra Yüksel, “Aynı temennileri taşıyoruz. Biz bir meclisiz, siz başkan biz meclis üyeleriyiz. Aidiyet duygusuyla bu dört buçuk yıl bittikten sonra şunu dedirtmek istiyoruz; ‘bu ekip başkanıyla birlikte güzel işler yaptı, şehre katkı sağladı’. Biz bunu dedirtmek istiyoruz, çabamız bu. Mecliste gündeme getirdiğimiz konuları, biraz önce önemli, gündeme girmeden önce mütalaa edersek daha güçlü, daha farklı donelerle gireriz. Bunun için teşekkürler. Getirdiğimiz konuların orada oy çokluğu ile reddi ya da değerlendirilmesi, ciddiyetle biraz üzerinde durulması talebimiz olabilir. Biz gerçekten tespit ettiğimiz konuları, tek tek üzerinden geçerek, sorunsuz hale getirilmesi için çabalamak istiyoruz. Verimli bir meclis olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“BÜLENT TURAN İLE GÖRÜŞECEĞİM”
Perşembe günü Ankara’da Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile görüşeceğini söyleyen Başkan Gökhan, Çanakkale için birkaç konuyla ilgili desteğini isteyeceğini açıkladı. Görüşmek istediği konular hakkında bilgi veren Gökhan, “İller Bankası kredisine ihtiyaç var, maliyetler arttı arıtma ile ilgili. Sosyal konutlar meselesi ve Sarıçay meselesi var. Bu konularla ilgili en azından düşüncesini almak zorundayız. Bunu birlikte bir karara varmamız gerekir. İlgili konularda kurumların bilgilendirmesi gerekiyor. Geçmişte de bunun örneğini yaptık. Bizim yine bir kredi onayımız vardı. Bütçemizin üstünde borçlanmamız gerekiyordu. O zaman da sağ olsun Bülent bey bu konuda destek oldu. Milletvekili araya girdiği zaman sonuç itibariyle bürokrasi daha pozitif gözle bakıyor. Öteki türlü çekiniyor. Bir süredir seçimlerle uğraştık, sonuç itibariyle de bitti. Önümüzde olası bir seçim ihtimali de yok. Biz de yavaş yavaş yolumuzu çizip, çalışalım, işimize bakalım. Şuanda kıskanılacak, çekinilecek bir şey de yok. Bu süreçte olması gereken şeyler bunlar. Zaten belediye için bir şey istiyoruz, belediye de hepimizin. Biz yatırım yaparsak sadece CHP’liler faydalanmıyor, hep beraber faydalanıyoruz. Güzelyalı-Dardanos’un altyapı sorunu biterse, buradaki diğer sorunlar biterse bizim lehimize. Seçim bitti artık herkesin görevi belli, hizmet zamanı ve işe bakacağız” dedi.
 
“BİRİNCİLİK SORUMLULUK YÜKLÜYOR”
Gökhan, “ ‘En yaşanabilir şehir’ sıfatımızı muhafaza etmemiz lazım” diyerek, herkesin sorumlu olduğunu söyledi. “Bu işten hepimiz sorumluyuz. Benim sayemde olmadı, bunu hep beraber yaptık. Bu kentte yaşayan herkes bu sıfatı almamıza katkıda bulundu. bunu aşağı düşürmememiz lazım. Yatırımlara devam etmemi lazım. İnsanların refahı için çalışmalar yapmamız lazım. Tarihimizi korumamamız lazım” diyen Gökhan, espride bulunarak şöyle söyledi: “Bu birincilik seviyesi kötü seviyedir, onun üstü yok çünkü. Beşinci olsaydım o kadar dert etmezdim ama birincilik sorumluluk yüklüyor.”
 
 Gizem Tuğçe BAYHAN