Kolin Hotel’de düzenlenen Demokrasi için Medya/ Medya için Demokrasi Programı kapsamında ‘Medyada Algı Operasyonları, Gazeteciliğin Önündeki Fırsatlar, Medyada Demokrasi’ başlıkları katılımcılara sunuldu. Seminere, Çanakkale Gazeteciler Cemiyet Başkanı Hafize Akıncı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı, Demokrasi İçin Medya/ Medya İçin Demokrasi Program Direktör Yardımcısı Seva Ulman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Dr. Engin Çağlak, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhdan Uzun, Demokrasi İçin Medya/ Medya İçin Demokrasi Program Ulusal Komite Üyesi Prof. Dr. Korkmaz Alemdar katıldı.
 
“ÇOK ÇEŞİTLİ İMKANLAR VE TEŞVİKLER SUNUYORUZ”
Program Direktör Yardımcısı Seva Ulman, açılış konuşmasını yaparak, “Programımızın eğitim çalışmasını Çanakkaleli genç arkadaşlarımızla yürütmek üzere buradayız. Konularında deneyimli akademisyenlerimizin bilgilerinden yararlanacağınızı ümit ediyorum.  Medya İçin Demokrasi programı kapsamında genç gazetecilere ve işinden ayrılmış ama mesleklerini sürdürmeyi amaçlayan meslektaşlarımızın yararlanabileceği çok çeşitli imkanlar ve teşvikler sunuyoruz. Bu tür teşviklerden  faydalanmak üzere www.mediafordemocracy .org adlı internet sitesine göz atabilir. Daha fazla bilgi almak isteyen arkadaşlarımız Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi’ne müracaat ederek, ilgilendikleri konuda her istediklerini sorabilirler, bilgiye kolaylıkla ulaşabilirler. Sizlerle buluşma imkanını sağlayan Cemiyet Başkanımız Hafize Akıncı’ya proje ekibimiz adına çok teşekkür ederim”  şeklinde konuştu.
 
“ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞMESİNDEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM”
Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı ise, “Gazeteciler Cemiyeti ve Avrupa Birliğinin ortaklaşa yürüttüğü bu eğitim programının Çanakkale’de gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyum.   Demokrasi ve medya konusunda alanında uzman akademisyenler siz genç gazetecilere bir eğitim gerçekleştirecek.  Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
 
“AMACIMIZ İLLERDE EĞİTİM ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ BİR ŞEYLER YAPABİLMEK”
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir de söz alarak, “Bu projede de ulusal komitesi olarak konfederasyonu temsilen yer aldım. Proje içerisinde iller de yapılan toplantılara değerli hocalarımız ile beraber ben de katılıyorum. Bizim amacımız Gazeteciler Konfederasyonu olarak Anadolu’da illerde eğitim çalışmaları ile ilgili bir şeyler yapabilmek. Kendi imkanlarımız dahilinde böyle bir şey yapamadığımız için Ankara’da bulunan Gazeteciler Cemiyeti’mizin böyle güzel bir proje içerisinde biz de severek yer aldık ve bu konuda uzman, kıymetli hocalarımızın bilgilerinin sizlere aktarılmasına katkı sunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından seminer Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Dr. Engin Çağlak’ın ‘Medyada Algı Operasyonları’ başlığı altında başladı. Ardından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhdan Uzun, ‘Gazeteciliğin Önündeki Fırsatlar ve Gelecekteki Olanaklar’ konu başlığında genç gazetecilere bilgiler verdi. Son olarak ise Demokrasi İçin Medya/ Medya İçin Demokrasi Program Ulusal Komite Üyesi Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, ‘Medya ve Demokrasi’ konusunu gazeteciler ile soru cevap şeklinde anlattı. Seminer sona ererken katılımcılara sertifikaları verildi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Gizem Tuğçe BAYHAN