İstanbul’daki yerel seçimlere ilişkin Gökhan görüşlerini alan yönetim kurulu üyeleri, yerel basındaki icra ilanlarının çekilmesi ile ilgili olarak da bilgi verdi.
Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, beraberinde yeni yönetim kurulu üyeleri Kerem İriç, Ogün İnal ve Burak Akay ile birlikte Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Ziyarette ülke gündemine ve yerel gündeme dair konular konuşuldu.
 
Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, “Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti olarak yeni yönetimimizde ufak bir değişiklik yaparak yeniden görev aldık.  Cemiyet olarak daha güzel şeyler yapmak adına bazı projelerimiz var. Onları gerçekleştireceğiz. Sizin da yakından takip ettiğiniz Gazeteciler Cemiyeti’nin faaliyetleri aralıksız devam edecek” ifadelerini aktardı.
 
Ardından Başkan Gökhan, Akıncı’ya son günlerde konuşulan gazetelerdeki ilan değişiklikleri ile ilgili düşüncelerini sordu. Cemiyet Başkanı Akıncı, konuyla ilgili olarak milletvekillerin adreslerine ortak olarak yazdıkları mektupları kendi adına gönderdiklerini belirtti. Akıncı, yerel basının ilanlar ila ayakta kalabildiğini dile getirerek, “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak bütün konfederasyon başkanları herkes ilindeki milletvekillerine, bakanlara aynı mektubu gönderdi. İnşallah ses gelir diyoruz. İcra ilanlarının yok olması demek yerel basının tamamen bitmesi demek. Böyle bir şey olması imkansız. Yani icra ilanlarının yok olması demek, yerel basının tamamen bitmesi demek.  Böyle bir şeyin olmaması için milletvekillerinin desteklerini bekliyoruz. Çünkü icra ilanları, ilanların yüzde 50’sini kapsıyor. Yüzde 50’sinin yok olduğunu düşünecek olursak yerel basın ayakta duramaz.  Dijital basın çağımızda önemli ama yazılı basın tamamen yok olmamalı” şeklinde konuştu.
 
“HER YERDEN İMAMOĞLU ÇIKIYOR”
Konuşmaların devamında Akıncı, Başkan Ülgür Gökhan’a İstanbul’da yaklaşan belediye başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak görüşlerini sordu. Gökhan, İstanbul’da gittikleri her yerde Ekrem İmamoğlu’nun ismini duyduklarını söyleyerek, desteklerin büyük çoğunlukta olduğunu dile getirdi. Gökhan, “Çalışmalarımız esnasında Gazi Osmanpaşa’da ilginç bir izlenim almıştım.  Gaziosmanpaşa’da herkes İmamoğlu’nu destekliyor.  Gaziosmanpaşa’da pazar yerini gezerken vatandaşla sohbet ettik. Diğer esnaflar da duyunca pazar bir anda miting alanına döndü.  Bir yandan kadınlar öbür yandan gençler ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ sloganı atmaya başladılar. Dükkânlara iş yerlerine girdiğimiz herkes İmamoğlu’nu destekliyor. Girdiğimiz her dükkânda ‘Merak etmeyin bu sefer İmamoğlu kazanacak’ diyorlardı. Bir yerde çok ilginç bir şey oldu. İki genç yan yana duruyordu.  Biz de önceden broşür dağıtmıştık ve gençlere fikirlerini sordum. Gençlerden biri beni tanımadığı için dedi ki ‘Amca ben AKP üyesiyim ama bu seçimde Ekrem İmamoğlu’na vereceğim. Çünkü hakkını yediler ve bize verilen sözlerini tutmadılar’ dedi. Pazar ve esnafların yanı sıra spor kulüpleri, derneklere gittik. Her yerden İmamoğlu çıkıyor” dedi.
 
“AFİŞİ ELEŞTİRMEYE HAKKIM YOK”
Ziyarette, son günlerde Çanakkale’de konuşulan 56.Troya Festivali’nin afişlerini soran Cemiyet Başkan Yardımcısı Kerem İriç, Ülgür Gökhan’ın düşüncelerini merak ettiğini belirtti. Gökhan, “Öncelikle bu bir festival afişi… İçinde ironi de olması lazım. Yani bizim klasik afişlerimiz var. Yıllardan beri atımız var, kuşumuz var bir de zeytin dalımız var. Biz bu kompozisyonlar üzerinden hep düzenliyoruz. Mesela geçen seneki afiş de güzeldi.  Savaş miğferi ters döndürülmüş ve oradan barış kuşları çıkıyordu.  Ben de sadece afişi beğenip ya da beğenmem noktasında olabilirim. Afişi eleştirmeye hakkım yok. Çünkü bu bir eser sonuçta bir tasarımcının fikir hakkı var burada biz ona bir şey diyemeyiz. İkincisi, bunu ben seçmedim. Heyet var ve bu heyet de herhangi bir heyet değil.  Bana geldi dediler ki ‘Biz bunu oy birliği ile seçtik’  dediler. Değişik bir açıdan cesaretle bir tasarım yapmış dediler. Kuş var, at da var fakat orada biraz ironi var. Atta bir hile var ya, at da bizim atımız değil aslında. Konumuz at da, at bizim değil. At bize yabancı, bizi kandıramaz. Cilve yapıp Troya’nın içine giriyor ve Troya’yı öyle alıyor.  Ben öyle algıladım ve bu kendi yorumum.  Bu çizim amacına ulaştı çünkü ulusal gazetelerde yerini aldı, sosyal medyada yerini aldı, yerel gazetelerde yerel ya da eleştiri olarak yerini aldı. Amacına ulaştı. Bunu beğenmeyebilirsin. Her yaptığımız beğenilecek diye bir kaide yok. Ama o çizere de saygı göstereceksiniz. O da öyle yorumlamış” şeklinde cevapladı.
 
Gülçin AKIN