Biçer, “Rehber camiası olarak ülke turizmini hak ettiği yerlere getirmek için mücadele etmekten ve sorumluluk almaktan imtina etmeyeceğiz” ifadelerinde bulundu.
 
Şanlıurfa’da katıldığı TUREB Yönetim Kurulu toplantısı ile ilgili bilgi veren Çanakkale Rehberler Odası Kurucu Başkanı ve Türkiye Rehberler Birliği (TUREB) Yönetim Kurulu Üyesi Adem Biçer, “Türkiye Rehberler Birliği Yönetimi olarak yönetim kurulu toplantılarını Ankarada yapmak yerine Rehber Odaları merkezlerinde ve bölgelerinde yapma kararı almıştık. Bu karar gereği sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarıyla 2019 Göbeklitepe Yılı ilan edilen Şanlıurfa'da Şanlıurfa Rehberler Odası (ŞURO) merkezinde toplanma kararı aldık” dedi.
 
“TECRÜBELERİMİZDEN BAHSETTİK”
Biçer, toplantı ile ilgili olarak, “ŞURO tarafından düzenlenen Şanlıurfa 'da devam etmekte olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi Uzmanlık Sertifika programına katılan ve Şanlıurfa'da ikamet eden meslektaşlarımız ile bir araya geldik. Bölgenin sorunları ve çözüm önerileri üzerinde sohbetlerde bulunduk. Ertesi gün ise Yönetim Kurulu Başkanımız Suat Tural öncülüğünde, Başkanvekilimiz Dr. Sedat Bornovalı, diğer yönetim kurulu üyelerimiz Serhan Güngör, Ozan Sayın ve ŞURO Başkanımız Müslüm Çoban ile Şanlıurfa'daki kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile turizm endüstrisi mensupları ile görüşmeler yaparak Türkiye'ye yeni bir turizm hareketi olarak farklılık yaratan Çanakkale Milletvekilimiz Av Bülent Turan öncülüğünde 2018 Troya Yılı ilan edilmesi süreci ve bölgeye kazandırdıkları yatırımlar hakkında bilgi ve tecrübelerimizden bahsettik” dedi.
 
“KIZILKOYUN NEKROPOLÜ, BÖLGE VE ÜLKE TURİZMİ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR”
“Ayrıca Göbeklitepe başta olmak üzere yakın bir zamanda ziyarete açılması planlanan ve M.S. 2. yüzyıla dayandırılan Anadolu’daki sağlam tek odalı kaya mezarının bulunduğu Kızılkoyun Nekropolü, Şanlıurfa Arkoloji müzesi gibi turistik noktalara ziyaretlerde bulunduk” diyen Biçer, “Misafirperverliğinden dolayı Şanlıurfa Rehberler Odası Başkanı Müslüm Çoban nezdinde ŞURO'ya teşekkür ediyoruz. ‘Tarihin Sıfır Noktası’ olarak kabul ettiğimiz Göbeklitepe ve yakın zamanda ziyaretçilerle buluşacak olan Kızılkoyun Nekropolü, bölge ve ülke turizmi için büyük önem taşımaktadır. Doğru turizm politikaları ile ülkemizi Avrupa’nın en büyük turizm destinasyonu haline getirmek için hiçbir engel görmüyoruz. Biz, rehber camiası olarak ülke turizmini hak ettiği yerlere getirmek için mücadele etmekten ve sorumluluk almaktan imtina etmeyeceğiz” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN