Çanakkale’de 5 Haziran Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler tarihin bayrama denk gelmesi nedeniyle bayram öncesinde düzenlendi. Çanakkale Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 17 Esas Burda AVM’de düzenlenen etkinliklere vatandaşların katılımı yoğun oldu.
 
Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler Vali Yardımcısı Tahir Şahin, Çevre Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın katılımı ile düzenlendi.
‘Daha temiz bir çevre için el ele vermek’ sloganıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında merkez okullarındaki öğrenciler atık malzemelerden elde ettikleri ürünleri sergiledi. Çanakkale Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, BİLSEM Okulları, Ömer Mart Ortaokulu, Ali Ağaoğlu Anaokulu, Resim Öğretmeni Tarık AKKUŞ, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’nın stant açarak bilgilendirmede bulunduğu etkinliklerde ‘Kâğıt Çöp Değildir’ projesiyle geri dönüşümlü kâğıtlara yapılan resimler sergilendi.
Ömer Mart Ortaokulu ve Barbaros Hayrettinpaşa İlkokulu öğrencilerinin atık malzemelerden ürettikleri giysilerin sergilendiği etkinlikte vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Düzenlenen defilede plastik, naylon, gazete gibi geri dönüşümlü atıklarla yapılan giysiler şaşkınlıkla izlendi.
Çanakkale Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından açılan stantta ise Sıfır Atık konusunda bilgilendirme yapılarak bez çanta, şapka, t-shirt, kitapçık dağıtıldı. Farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söyleyen yetkililer, toprağı, gıda ve bitki atıklarından hazırlanan kompost ile zenginleştirilmiş bitkiler dağıtımını da gerçekleştirdi.
 
Gülçin AKIN