Çanakkale Boğazı ve adalara deniz ulaşımını sağlayan Gestaş’ın Genel Müdürü Volkan Uslu, Ramazan Bayramı öncesi iskele ve gemilerde alınan bayram tedbirleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Toplam 21 gemiyle hizmet vereceklerini ifade eden Uslu, deniz ulaşımını hızlandırmak ve bekleme sürelerini azaltmak için gemi sayısını maksimuma çıkardıklarını, dönemsel olarak filoya 2-3 gemi takviyesiyle bayramda en yüksek seviyede hizmette olacaklarını söyledi.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşların Avrupa’dan Anadolu yakasına geçişinde en önemli noktalarından birisi yine Çanakkale Boğazı olacak. Bozcaada ve Gökçeada ise turizmdeki gelişimiyle pek çok tatilcinin bayramda günlerini geçireceği cazibe merkezleri olacak. Çanakkale Boğazı ve Bozcaada ve Gökçeada’ya deniz ulaşımını sağlayan Gestaş, bayramda yoğunluk yaşanması beklenen hatlar için tedbirlerini aldı. Adeta seferberlik ilan eden şirket, bayram süresi boyunca  deniz ulaşımını hızlandırmak ve bekleme sürelerini azaltmak için gemi sayısını maksimuma çıkardı. Gestaş’ın Genel Müdürü Uslu, bayram için aldıkları tedbirler ve çalışmalara yönelik bilgilendirmelerde bulundu. Uslu’nun açıklamalarında 1 Haziran'da başlayacak Çanakkale-Bozcaada seferleri, Gökçeada ve Bozcaada hattında devreye giren online bilet uygulaması, yeni yolcu çıkış alanı yapılacak Çanakkale İskelesi'nde 3. araç gişenin yeniden hizmete girecek olması gibi konulara dikkat çekti. Genel Müdür Uslu ayrıca bayram boyunca her gün yapılacak Küçükkuyu-Midilli seferlerinin, Kilitbahir Ağadere mevkiinde 250 araçlık istif alanının oluşturulması, Bozcaada'da 10 olan sefer sayısının bayramda 30'a çıkması, Gökçeada'da 8 olan sefer sayısının bayramda 20'ye çıkması, tüm hatlarda toplamda sefer sayılarının günde 41 adet artırılmasına ilişkin bilgiler verdi. 

“BAYRAMDA YOPLAM 21 GEMİYLE HİZMET VERECEĞİZ”
Tüm vatandaşların bayramını şimdiden tebrik eden Genel Müdür Uslu, Gestaş’ın bayram öncesi çalışmalarıyla şu ifadeleri kullandı; “Gestaş olarak bizde bayrama tüm personelimizle birlikte hazırlık çalışmalarını tamamladık. Gökçeada ve Bozcaada hattında online bilet uygulamamıza başladık. Artık İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den seyahat eden yolcular, planlı seyahatlerini yapıp, online biletlerini alıp, istedikleri hatta istedikleri saatte adalara rahat, beklemeden ulaşımı sağlayabiliyorlar. Tüm hatlarımızda ve iskelelerimizde çalışmalarımızı yaptık, bayramda toplamda 21 gemiyle hizmet vereceğiz. Bunlardan biri uluslararası seferimiz, Küçükkuyu-Midilli hattında çalışacak. 18 Mayıs’tan itibaren Küçükkuyu-Midilli hattımızı tekrar sezonsal olarak hayata geçirdik. 9 günlük bayram tatilinde de her gün Küçükkuyu’dan Midilli’ye seferlerimiz olacak. Cuma gününden itibaren Bozcada-Çanakkale direkt seferlerimize başlıyoruz. Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki ve adalar hatlarında toplamda 21 gemiyle hizmet vereceğiz. Deniz ulaşımını hızlandırmak ve bekleme sürelerini azaltmak için gemi sayımızı maksimuma çıkardık. Dönemsel olarak filomuza 2-3 gemi takviyesiyle bayramda en yüksek seviyede gemiyle hizmet vereceğiz.”

KİLİTBAHİR’DE AĞADERE MEVKİİNDE 250 ARAÇLIK OTOPARK ALANI
Gestaş Genel Müdürü Uslu, Vali Orhan Tavlı öncülüğünde kaymakamlık ve Tarihi Alan Başkanlığı’nın da desteği ile için şehir içerisindeki trafiği rahatlatmak için Çanakkale’de, Eceabat’ta, Lapseki’de ve Gelibolu’da çeşitli tedbirler aldıklarını ifade ederek; “Çanakkale iskelemize ek olarak yolcuların rahat çıkış yapabileceği, yolcu çıkış gişesini bayramdan önce hayata geçireceğiz. Yani bir tane daha gişemiz olacak. Giriş için de araçların kullanabileceği ekstra 3. gişeyi faaliyete geçiriyoruz. Özellikle en kısa hattımız Kilitbahir’da 9-10 dakikada Çanakkale’den seferlerimizi düzenliyoruz. Bu hatta da araç bekleme sırasında uzun kuyruklar olmaması ve trafiğin hızlı şekilde akması için 250 araçlık Kilitbahir’de Ağadere mevkiinde otopark alanı, yolcularımızın araçlarıyla bekleme alanı oluşturduk.  Bunun dışında yine iskelelerimizin altyapı çalışmaları, zemin düzleme çalışmaları ve üstyapı çalışmalarına ağırlık verdik. Bayram boyunca Gestaş tüm personeliyle 7/24 hizmet verecek. Tarifeli seferlerimizi açıklamamıza rağmen ihtiyaç olduğunda sürekli doldur-boşalt sefer yapacağız. Şimdiden planladığımız bayram tarifesine göre toplamda günde 40’dan fazla ekstra seferlerimiz olacak. Şimdiden herkese kazasız belasız, hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

KÖPRÜ ULAŞIM VE TURİZM ANLAMINDA ÇOK CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK 
Çanakkale Boğazında şu anda Gestaş’ın deniz ulaşım hizmeti verdiğini aktaran Uslu geçtiğimiz hafta Ulaştırma ve Altyapı Bakanının Çanakkale’de olduğunu hatırlatarak, “1915 Çanakkale Köprüsü Asya Kule Keson batırma töreninde hep birlikteydik. 1915 Çanakkale Köprüsü hayata geçtiğinde 2022’de, isteyenler arabalı feribotla karşıya geçerken isteyenler de 1915 Çanakkale Köprüsü’nü kullanacak. Bunu da Çanakkale bölgemizin Gestaş’ın heyecanla beklediği, ulaşım ve turizm anlamında çok ciddi katkı sağlayacak bir çalışma olarak değerlendiriyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Ersan KÜÇÜKKURU