Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin eğitimine destek olunması amacıyla program düzenlendi. Programa katılan Çanakkale Basın İlan Kurumu Müdürü Hasan Hüseyin Kemal ve Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı, öğrencilere meslek tecrübeleri ile ilgili bilgiler verdi.
 
Düzenlenen program kapsamında 2018-2019 eğitim öğretim döneminin sona ermesi ile birlikte ÇOMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerine mesleki katkı sunulması adına seminer düzenlendi. Programda ayrıca staj yapacak öğrencilere bilgilendirme yapılarak, dereceye giren öğrencilere ve İngiliz Kültür Equlalizer Metodu Eğitimi alan öğrencilere sertifika verilmesi amacıyla tören de düzenlendi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birol Akgül,  “Çok heyecanlıyım. Bundan sonra her sene yapacağız. Daha önce yapmaya çalıştık. Geçen sene yapacağımız törenin bir kısmını bu sene yapıyoruz. Bölüm 1’incisi, 2’incisi, 3’üncüsüne sertifika vereceğiz. Yılın iletişimcisine sertifika vereceğiz. Bundan sonra aynı şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan da konuşma yaparak, “Mezuniyet sonrası iş hayatına atılmada bu tür deneyimler önemli katılımlara sahiptir. Mezuniyete yaklaştıkça bunların farkındalığını daha çok hissedeceksiniz. İlimizin güzide girişimcilerinde aramızda olduğunu göz önüne alırsak, başta stajlarınız olmak üzere, mezuniyet sonrası iş hayatınıza atılımlarda bu deneyimler, bu güzide insanların yol göstermesi size çok şeyler katacak. Benim söyleyeceğim bu tür etkinlikleri değerlendirmeniz. Ne işime yarayacak düşüncesinden ziyade, ben bundan mutlaka bir şey çıkarmalıyım diye düşünerek, mutlaka ve mutlaka kıymetleri değerlendirin. İleriki yıllarda göreceksiniz ki bu tür tanışıklıklar, bu tür etkinlikler nelerin kapılarını açacağına kendiniz dair hayret edeceksiniz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Gazetecilik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Engin Çağlak Staj Bilgilendirme Sunumunu gerçekleştirirken, program Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Arif Yıldırım Erasmus Öğrenci Değişim Programı sunumunu ile devam etti.  
 
BASIN İLAN KURUM MÜDÜRÜ KEMAL GAZETECİLİK ÖĞRENCİLERİ İLE KONUŞTU
Davet üzerine programa katılarak, tecrübelerini genç gazeteciler ile paylaşan Çanakkale Basın İlan Kurumu Müdürü Hasan Hüseyin Kemal, “Ben burada kısaca kurumumuzdan bilgi vermek istiyorum.  Basın İlan Kurumu 195 sayılı kanun ile kurulmuş bir kurum. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı. Bizim işleyişimiz şöyle; Kamu kurumlarından ihaleler, iş alımlar dediğimiz resmi ilanları yerel gazetelere sevk ediyoruz. Yerel gazetede yayınlandıktan sonra kurumlardan bu ücreti alıp gazetelere ödüyoruz. Burada mantık şöyle devlet bir şekilde buradaki yerel gazeteleri desteklemiş oluyor. Öbür taraftan da orada çalışan gazetecilerin sigortasının yatıp yatmadığı, maaşının ödenip ödenmediğini gibi konuları da denetlemiş oluyor. Şuanda kurum Türkiye genelinde 1090 gazeteye resmi ilanda aracılık yapıyor. 2002 yılında resmi ilanlar toplamı 53 milyon lira iken 2018’de bu aran 500 milyona kadar yükselmiş vaziyette. Bunun yanında kurum basın ahlak yasası dediğimiz şikâyetleri de kabul ediyor.  Kurum gazetecileri faizsiz bir kredi veriyor. 10 yıl çalışmış gazetecilere muhtaçlık yardımı veriyor. Aynı zamanda Gazeteciler Cemiyeti’ne de senede bir kez destek veriyor” diye konuştu.
 
“BU MESLEK DÜNYANIN EN GÜZEL MESLEĞİ”
Çanakkale ve ilçe genelinde gazeteleri bir arada bulunduran Boğaz Medya’nın Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı da davetliler arasında yerini aldı. Akıncı, 34 yıldız gazeteci olduğunu söyleyerek başladığı konuşmada, “Muhabir olarak zorla gazeteye başvurarak, işe başladım sizin gibi değil. Hep içimizde gazetecilerin yetişebileceği bir fakülte olmasıydı. Ben işsizlikten gazeteciliğe başladım. Bununla ilgili kitabımda var. O dönemlerde iki tane değil bir tane gazete vardı Çanakkale’de. Oralarda kendimizi gösterebilmek adını ilçe muhabiri olalım, belde muhabiri olalım diye o aşkla bu işe zorla başladım. Maaş almadım. Sigortam yatmadı. Ama kendimi kanıtlayarak, şimdi 8 gazetem, 2 radyom ve televizyonum var. Bu çok farklı bir olay. İnsan istediği zaman bazı şeyleri başarabilir. Siz gazetecisiniz. Oturuşunuzdan dahi haber yapabilme özelliğine sahip olmanız lazım. Çünkü siz yeri geldiğinde cumhurbaşkanı oluyorsunuz o haberi yazarken, yeri geldi başbakan oluyorsunuz, yeri geldi belediye başkanı oluyorsunuz. Çünkü siz yazdığınız haberlerle onu harekete geçiriyorsunuz. Bunun zevki özelliği çok farklıdır. Bunun hazzını haberler yaptıkça, o eksiklikler yerine getirilince daha çok o hazzı duyacaksınız. Bu meslek dünyanın en güzel mesleği. Cumhurbaşkanının o eksiğini siz ortaya koyduğunda düşünün Cumhurbaşkanı dahi onu düşünememiş oluyor.  Bu konuda kendinizi sevin, mesleğinizi sevin. Her ürettiğiniz haberle topluma faydalı olun.” dedi.
 
İsmail ŞEN