Çanakkale Belediyesi ile Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen Mahalle İftarları etkinliğinin ilki İsmetpaşa Mahallesi’nde gerçekleşti. Papatya Sokak’ta gerçekleşen iftar yemeğine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve İsmatpaşa Mahallesi sakinleri katıldı.
Yapılan etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “İslam Dünyasının bugünkü durumuna baktığımızda, İslam coğrafyası Yemen’de, çocukların açlıktan öldüğünü biliyoruz. Bu yediklerimizin dörtte birini bulamayan binlerce, milyonlarca daha çocuk var.  Onun için bu akşam yediğimiz nimetler için Allah’a çok şükretmeliyiz.  Ama şükür yetmez, biraz da dünyada olan biteni izlemeliyiz. Niye izlemeliyiz? Müslüman olup önemli kaynakları olan İslam ülkeleri neden birbirlerine destek olmuyor da birbirleri ile neden savaşıyorlar? Ne uğruna savaşıyorlar? O çocukların günahı nedir? Kadınların günahı nedir? Yollarda ser sefiller… Türkiye’ye ve Ortadoğu’daki başka ülkelere göçmek zorunda kalan insanların günahı nedir? Onlar da Müslüman. Peki, nasıl oluyor bu? Maalesef dinimizi iyi bilmememizin sonucudur. Dinimizi, insanları başka yöne çekecek şekilde kullananların getirdiği noktadır. Hâlbuki bizim dinimiz son din ve en akıl dolu bir dindir.  Yardımlaşmayı ve birleşmeyi emreder. Biriktirmeyi reddeder ve komşunun aç olduğu noktada doymamayı ve yardımlaşmayı emreder.  Biz ne yapıyoruz? Bu nimetleri kendi menfaat ve çıkarlarımız için kullanıyoruz. Onun için Türkiye’de biz mutlaka üretim yapmak zorundayız. Paylaşmak zorundayız, yatırım yapmak zorundayız ve gençlerimize, çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak zorundayız.  Onun için var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.
 
“ELİMİZDEN NE GELİYORSA SONUNA KADAR YAPMAYA HAZIRIZ”
Gökhan, konuşmasının devamında, “Biz de yerel yönetimler olarak üretim konusunda elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapmaya hazırız. Üretim ile ilgili planlarımız ve projelerimiz var. Gençlerdeki işsizlik %26’ya dayandı. Yani dört gençten bir tanesi işsiz. Öyle bir sıkıntıdır ki bu aileye, akrabaya, herkese dert oluyor.  Yetiştirmişsin, bir iş bulup da çocuğunun geleceğini veremiyorsun. Hâlbuki Türkiye Cumhuriyetinin üstünde bulunduğu vatan toprağının imkanları, bir bu kadar daha nüfusu beslemeye imkan verir. Ama biz bunu değerlendiremiyoruz. İşte bu noktada dikkatli olmamız lazım.  Kaynakları kim doğru kullanıyor bunu iyi izlememiz lazım. Başkalarının lafı ile değil kendimiz aklımızı kullanarak daha iyi yerlere geleceğimizi ümit ediyorum” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından ezanın okunması ile toplu iftar yemeğine geçildi. İftar programı dualar ile sona erdi.
 
Gülçin AKIN