Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV)’in projesi olan İyilik Tırı,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleştirilen etkinler doğrultusunda Cumhuriyet Meydanı’nda yerini aldı. Burada farkındalık oluşturmak isteyen LÖSEV, üniversitenin dans topluluğunun gönüllü katılımıyla dans gösteri sunuldu.
 
Vakfa bağlı kayıtlı lösemili çocuklara ulaşmak amacıyla yola çıka İyilik Tırı, Çanakkale’ye gelerek ilde bulunan ailelere ulaştı. Yaklaşık 70 aileye ulaşan LÖSEV, aynı zamanda bağışta bulunmak isteyenler için de seçenek oldu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda etkinliklerin içerisinde yer almak isteyen LÖSEV ile çalışan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dans Topluluğu, burada farkındalık yaratmak amacıyla dans gösterisi de düzenledi.
 
“TIRIMIZLA GEZEREK İHTİYACI OLACAK MALZEMELERİ İLETİYORUZ”
Yapılan çalışma ve etkinliklerle ilgili bilgi veren LÖSEV Sosyal Hizmetler Görevlisi Aylin Babaoğlu, “LÖSEV’in İyilikler Tırı, Türkiye’yi gruplar halinde gezerek, kayıtlı ailelerimize destek sağlıyor. Gıdadan, temizlik malzemesine et paketlerinden kıyafetlere kadar ailelerin ihtiyacı olacak malzemeler bulunmaktadır. Biz onları tırımıza davet ediyoruz. Geldiklerinde gönüllerince ihtiyaçları olan ürünleri alabiliyorlar. Şimdi önemli bir ay bizim için Ramazan paylaşmanın, dayanışmanın önemli olduğu bir aydır. Bu ay kapsamında gerek iftar yemeklerin de gerek gıda dağıtımları ile yanlarında olmaya çalışıyoruz. Zaten Türkiye genelinde tüm lösemili çocuk ve yetişkinlere sosyal yardımlaşmayı iletiyoruz. Tırımızla gezerek ihtiyacı olacak malzemeleri iletiyoruz. Bugün de Çanakkale’deyiz. Çanakkale’de 70 kadar ailemiz var. Gelip buradan ürünlerini istedikleri gibi aldılar. Aynı zamanda bir farkındalık amacıyla da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dans topluluğu öğrencileri burada dans gösterisi yaptı. Bugün güzel bir etkinlikte bir aradayız” şeklinde konuştu.  
 
“İYİLİK YAPMANIN NE KADAR GÜZEL BİR ŞEY OLDUĞUNU AŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
LÖSEV Bursa Şubesi Aktif İletişim Sorumlusu Elçin Aytaç da düşüncelerini dile getirerek, “Bizim öncelikli amacımız gönüllülerimizi de LÖSEV’in çalışmalarına katarak onlarında desteğini alabilmektir. Hem de toplumumuza gönüllük bilincini aşılayabilmektir. Bu anlamda okullar da sunumlar gerçekleştiriyoruz. Üniversitelerde topluluklar kuruyoruz. Böylece çalışmalarımızda onlarında desteğini alıyoruz. Aynı zamanda insanlara karşılık beklemeden iyilik yapmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu aşılamaya çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN