Törene, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, Çanakkale Özel Anadolu Hastanesi ve Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği katıldı.
 
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını yapmak üzere Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi çalışanı Hemşire Aysun Demirtosun kürsüye geldi. Demirtosun, “Sağlık, insanoğlunun zorunlu ve vazgeçilmez temel ihtiyaçlarından biridir. Bu temel ihtiyaca cevap veren en önemli meslek gruplarının içerisinde biz hemşireler yer almaktadır. Hemşirelik temelinde insan sevgisi, şefkat, fedakârlık, bilgi ve beceriyle yoğrulmuş zor ama kutsal evrensel bir meslektir. Hemşire her ortamda ister hasta, ister sağlıklı olsun her yaştaki bireye ailelere gruplara ve topluluklara bakım verir. Hemşirelik sağlığın korunması ve yükseltilmesi hastalığın önlenmesi, hasta, yaşlı, engelli ve yaşam mücadelesi veren bireylerin bakımlarını içerir. Hemşire sağlık politikalarının belirlenmesinde, hasta ve sağlık sistemlerinin sevk ve idaresinde birey ya da toplum sağlığını savunulmasın da ve eğitimlerinde yer alır. Biz hemşireler toplumumuzun hak ettiğine inandığımız kapsamlı nitelikli ve güvenilir sağlık hizmetini almasında sorumluluk bilinci içinde ülkemizin her köşesinde zor şartlar altında dahi olsa görevimizi en iyi şekilde yerine getirmekteyiz. Sağlık hizmetinin vazgeçilmez parçası olan, önce ‘insan diyerek’ halka hizmeti şiar edinmiş, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır özveri gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşire meslektaşlarımın hemşireler haftasını kutlar hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuşmasını gerçekleştirdi.
 
Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı’nda tören sona ererken, sağlık çalışanlı kortej halinde Truva Heykeli’ne yürüdüler. Burada İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bez çanta dağıtımı gerçekleşti. Ardından toplu halde Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği (ÇASEMDER) tarafından açılan ‘Sanatın İçinden Ebe ve Hemşire Eserleri’ isimli resim sergisi gezildi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN