Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalında öğrenim gören öğretmen adayları, Prof. Dr. Ebru Aktan Acar’ın danışmanlığında Topluma Hizmet Dersi Uygulamaları kapsamında ‘Farklılıklar Ormanı’ adlı tiyatrolarını Çanakkale Merkez ve ilçelere bağlı köylerdeki okullarda gönüllü bir şekilde sunmaya devam ediyorlar.
 
‘Küçük Roller Gülen Yüzler ‘ sloganlarıyla hedeflerinin bin çocuğa ulaşmak istediğini söyleyen öğretmen adayları Aylin Güler, Bilge Özkişi, Cemil Güngör, Defne Işık, Ezgi Karademir ve Türkan Kiran;  Çanakkale Ayvacık İlköğretim Okulu, Bayramiç Evciler Köyü Şehit Osman Özkan Okulu, Çan Anaokulu, Çan Zeynep Bodur Okyay Anaokulu, Geyikli İlköğretim Okulu’nda oynayarak, alkışları topladılar.
Kendi yazdıkları oyunu en son olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi (CABACAM)’nde oynayarak, buradaki çocuklara unutulmaz bir gün yaşattılar. Bin çocuk sayısını aşan öğretmen adayları, ÇABAÇAM’ın yılsonu etkinliklerinin sergilendiği gün gösterimini yaparak, ailelerin de çocukları ile vakit geçirmelerine fırsat sağladılar.
Oyunda yer alan öğretmen adayları, tiyatro oyunlarının ardından izleyen tüm çocuklara kitap hediye etmelerinin ardından, sokaktaki kedileri beslenmelerine farkındalık yaratmak için kedi maması verdi.
 
“ÇABAÇAM GÖNÜLLÜSÜ OLARAK SİZLERLEYİM”
ÇABAÇAM’ın yılsonu etkinliklerini ve bu çerçevede gösterimi gerçekleşen ‘Farklılıklar Ormanı’ adlı tiyatro oyununu seyretmeye gelen Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Güzel bir günde misafir olup sizleri, çalışmalarınızı, emeklerinizi gördüm ki kendimi bir kez daha şanslı hissettim. Gönülden yaptığınız her çalışmayı destekliyorum. Lütfen sevginizi, heyecanınızı ve gözlerinizdeki ışığı asla kaybetmeyin. Bilin ki artık ÇABAÇAM gönüllüsü olarak sizlerleyim” diyerek desteklerini belirtti.
 
Muammer KÜÇÜKKÖSEOĞLU